LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Bustos atribueix a un "error solucionable" el pagament d'un hotel amb diners públics

L'exalcalde de Sabadell va assistir a un congrés del PSOE a Sevilla i va passar la factura a un consorci de residus

Manuel Bustos, arribant als jutjats de Terrassa per declarar. ACN / POL SOLÀ 

Manuel Bustos, arribant als jutjats de Terrassa per declarar. ACN / POL SOLÀ 

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / TERRASSA

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha assegurat aquest dilluns davant el jutge que no va viatjar a compte del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental al congrés que el PSOE va celebrar a Sevilla el 2012.

L'exdirigent socialista ha declarat en el jutjat d'instrucció número 4 de Terrassa en qualitat d'investigat (abans imputat) en una altra de les múltiples peces separades del 'cas Mercuri' de presumpta corrupció i tràfic d'influències. En aquesta ocasió, el jutge indaga en la responsabilitat del també expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en el desviament de factures del PSC a la citada empresa pública.

Concretament, a Bustos se l'investiga per una factura de 200 euros que, segons l'atestat dels Mossos, va carregar a compte del consorci, quan hauria d'haver-la assumit el PSC. L'exalcalde, però, ha negat tenir cap responsabilitat en el gir de la factura, assegurant que va delegar el seu pagament en el llavors gerent del consorci, Paco Fernández. Bustos va haver de marxar de Sevilla abans del previst per un "contratemps personal" i ho va deixar tot en mans de Fernández, segons ha exposat al jutge.

"Ha quedat clar que va ser fruit d'un error solucionable de 200 euros. Es va abonar el pagament d'una habitació d'hotel de 200 euros i no se'm va reclamar, no hi ha res més", ha explicat a la sortida dels jutjats. Bustos s'ha negat a respondre a les preguntes de l'acusació popular, exercida per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, argüint que no contestaria a "l'acusació políticopopular".

EL PAPER DEL GERENT

Notícies relacionades

En aquesta peça també s'investiga Fernández, exgerent del consorci, que hauria carregat a les arques públiques fins a 43 desplaçaments per tot Espanya, per una suma total de 38.926,14 euros en dos anys (el 2011 i el 2012). "S'han justificat totes les despeses, ha quedat tot aclarit", ha afirmat l'advocat de Fernández, Santiago Parra.

D'entre les despeses injustificades de Fernández destaquen una estada a Madrid amb l'objectiu de convidar a un congrés la llavors ministra de Medi Ambient Rosa Aguilar (PSOE); un viatge de tres dies a Dos Hermanas (Sevilla) malgrat que només va estar tres hores de visita en una fàbrica; un suposat viatge a Jaén amb vehicle particular quan en realitat es trobava a Polinyà; i un altre presumpte viatge a Astúries quan en realitat era a Sabadell.