El PSOE insta Rajoy a negociar "matí, tarda i nit" amb CDC i el PNB

Hernando reclama al líder del PP que no "provoqui una nova fugida" com "en l'anterior legislatura"

undefined34748953 madrid 19 07 2016 acto de constituci n del congreso de la xi160725131020

undefined34748953 madrid 19 07 2016 acto de constituci n del congreso de la xi160725131020 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE tem que Mariano Rajoy demani més temps per a la seva investidura al Rei en l'audiència que mantindrà dijous que ve, o fins i tot que rebutgi ser el candidat a la presidència del Govern, amb l'argument que no compta amb els suports suficients, com va fer al mes de gener. “Esperem que Rajoy no plantegi un nou rebuig, que no torni a fugir com va fer en l'anterior legislatura. Espanya necessita un govern, i si té els suports, seria raonable que el debat d'investidura fos la setmana que ve”, ha dit aquest dilluns el portaveu parlamentari dels socialistes, Antonio Hernando, en referència a les dates assenyalades fa un parell de setmanes pel mateix líder del PP, del 2 al 5 d'agost, com a més probables per intentar la seva reelecció per part del Congrés.

Hernando, a la SER, ha repetit per enèsima vegada que el president en funcions no pot comptar amb el suport ni amb l'abstenció del PSOE, i ha instat en el seu lloc Rajoy a “treballar intensament, matí, tarda i nit” amb CDC i el PNB, grups amb qui el PP va arribar a un acord sobre el repartiment de la Mesa del Congrés.

LES "AFINITATS"

Notícies relacionades

Des que els conservadors van forjar aquest polèmic pacte parlamentari, el PSOE ha agafat una mica d'aire. El focus s'ha desplaçat als nacionalistes catalans i bascos, i ha baixat la pressió sobre els socialistes, que insisteixen que el líder del PP ha de buscar la “via” de CDC i el PNB. Més enllà de les diferències territorials, argumenten els de Pedro Sánchez, les “afinitats ideològiques” entre els tres partits són abundants.

Tot i així, fonts de l'entorn de Sánchez, que continuarà desaparegut fins a la seva cita de dijous amb Felip VI, reconeixen que és “gairebé impossible” que Rajoy segelli una aliança amb els nacionalistes catalans. En aquest sentit, els socialistes temen que el president en funcions demani més temps al Monarca durant la seva audiència i la pressió es redobla sobre ells.