ENQUESTA DEL CEO

Creix el suport a la independència de Catalunya

El 47,7% dels entrevistats pel CEO recolzen la secessió, davant el 42,4% que la rebutgen

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Encara que les forces sobiranistes perdrien força al Parlament malgrat retenir la majoria absolutaParlament, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), la mateixa enquesta indica un increment dels catalans que volen que Catalunya es converteixi en un Estat independent. D'acord amb aquest sondeig, el 47,7% dels entrevistats aposten per la secessió, mentre que el 42,4% la rebutgen. És la primera vegada des que es fa aquesta pregunta que l'opció independentista s'imposa a la contrària amb 5,3 punts d'avantatge.

Notícies relacionades

En l'anterior entrega del CEO, al març, el 'no' superava el 'sí' per un 45,5% a un 45,3%. En aquesta ocasió, amb la ressaca encara de les eleccions generals del 26-J, les dades s'inverteixen apreciablement. En una altra pregunta efectuada pel CEO als 1.500 participants entre el 28 de juny i el 13 de juny, el 41,6% dels enquestats creuen que Catalunya hauria de ser un Estat independent; el 26,5%, una comunitat autònoma, el 20,9% un Estat dins d'una Espanya federal, i el 4%, una regió d'Espanya.

De nou, aquest apartat mostra un creixement de l'opció independentista (del 38,5% al 41,6%), mentre que l'opció federalista cau del 25,1% al 20,9%.