BARÒMETRE D'ESTIU

L'independentisme retindria la majoria absoluta però perdria almenys dos escons, segons el CEO

Junts pel Sí es quedaria amb els mateixos diputats o en perdria dos malgrat la baixada de la CUP, de 10 a 6-8

Catalunya Sí que es Pot es dispararia d'11 a 20-22 seients i seria el principal partit de l'oposició

w-ceo-escanos-660px

w-ceo-escanos-660px

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Si Convergència (ara Partit Demòcrata Català) i ERC es tornessin a presentar unides en unes eleccions catalanes sota les sigles de Junts pel Sí, cosa que s'haurà de veure, la coalició sobiranista aconseguiria entre 60 i 62 diputats, dos menys o els mateixos que els que té en l'actualitat (62). Aquesta candidatura conjunta i la CUP, que baixaria de 10 a entre 6 i 8 escons, obtindrien per tant una forquilla d'entre 66 i 70  seients al Parlament. Retindrien així la majoria absoluta fixada a partir de les 68 places, encara que perdrien força al perdre almenys dos diputats, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

Notícies relacionades

D'acord amb l'enquesta d'aquest organisme dependent de la Generalitat, els independentistes també es desinflarien en percentatge de vot. En les últimes eleccions, del 27 de setembre del 2015, els sobiranistes van obtenir el 47,8% dels suports, el 39,59% JxSí i el 8,21% la CUP. Segons el sondeig, en uns nous comicis aquesta xifra es quedaria en el 43,4, ja que la coalició d'ERC, CDC i independents baixaria al 38,2% en estimació de vot, i els cupaires, al 5,2%.

CREIXEMENT DE SÍ QUE ES POT

El partit que resultaria més beneficiat en unes noves eleccions seria Catalunya Sí que es Pot, que passaria d'11 diputats a entre 20 i 22. L'actual primer partit de l'oposició, Ciutadans, cauria en canvi de 25 a 18-21 seients. El PSC es quedaria en els 16 actuals o en pujaria un i el PPC també retindria els 11 que té ara o en podria sumar un més.