Iceta anima el PP a pactar la investidura amb CDC i PNB

"M'agradaria que els catalans veiessin el PSC com els andalusos veuen el PSOE a Andalusia", afirma el líder socialista

2
Es llegeix en minuts

La constitució de la Mesa del Congrés dimarts passat ha evidenciat una nova situació política, segons ha explicat el líder del PSCMiquel Iceta en declaracions a Catalunya Ràdio. En primer lloc, ha posat de manifest el fracàs de l'estratègia tacticista de Podem, que "a uns partits els deia unes coses i a altres partits, altres".

Per un altre costat, ha situat Convergència al costat del PP i ha plantejat dubtes sobre el posicionament del partit nacionalista. "No entenc que s'hagi volgut amagar -l'acord- si no és que, efectivament, hi hagués altres coses", ha explicat Iceta, insinuant un possible acord per a la investidura.

Per últim, en la seva opinió, s'ha demostrat que "el PP és capaç de generar acords", cosa que el dirigent socialista ha qualificat de "bona notícia" de cara a arribar a la majoria necessària per a la investidura. "Ara és el moment de Rajoy, perquè així ho han volgut els ciutadans" assegurava Iceta en referència a una hipotètica majoria alternativa.

El diputat ha afegit que el nou panorama polític és una bona oportunitat perquè el PP aconsegueixi acords i presenti "una oferta de govern més inclusiva". En aquest context, Iceta ha animat el PP a buscar acords amb CDC i PNB per aconseguir la majoria necessària per investir Rajoy, ja que el PSOE es mantindrà en el 'no'.

En cas de no aconseguir-ho, la proposta d'un govern d'esquerres segueix estant sobre la taula. "La votació al Congrés demostra que hi ha una altra majoria possible", ha mantingut Iceta.

ICETA DESCARTA LA UNILATERALITAT

En referència a les diferents propostes polítiques en funció de les comunitats autònomes, el diputat ha expressat la seva admiració pel partit que lidera Susana Díaz. "M'agradaria que els catalans veiessin el PSC com els andalusos veuen el PSOE a Andalusia, com el més genuí representant dels seus interessos".

Amb la mirada posada a Catalunya, Iceta ha expressat que "qualsevol via unilateral està condemnada al fracàs" i pot contribuir a la polarització de la societat catalana, per això ha reiterat la seva voluntat de modificar la Carta Magna. "No hi ha una solució que no passi per un acord, i el millor acord possible seria una reforma constitucional", ha dit el dirigent socialista.

EL RISC DE LA DISSOLUCIÓ DEL PARLAMENT

Notícies relacionades

Iceta també s'ha pronunciat sobre la decisió de la Mesa del Parlament de no incloure en l'ordre del dia les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Tant Junts pel Sí com la CUP van sol·licitar dimecres passat incloure les conclusions en l'ordre del dia i van anunciar que tenen temps fins divendres que ve. Iceta ha sostingut que no descarta que els dos grups ho demanin a l'inici del ple, forçant el seu debat, i atenent a la resolució del Tribunal Constitucional que avisa del risc que corre la institució catalana.