Sánchez trasllada el seu rebuig a Rajoy però manté totes les opcions obertes

El líder del PSOE no descarta intentar la seva investidura si fracassa el president en funcions

dcaminal34683906 madrid 13 07 2106 politica el pte del gobierno en funciones 160713112903

dcaminal34683906 madrid 13 07 2106 politica el pte del gobierno en funciones 160713112903

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assenyalat que surt “preocupat” de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el líder del PP, Mariano Rajoy, ja que a aquestes altures no ha aconseguit ni un escó més dels 137 que va aconseguir a les urnes. Després de més d'una hora de cara a cara entre els dos dirigents, Sánchez ha dit que és "dret i obligació" de l'aspirant popular mirar d'aconseguir una majoria entre els partits més afins –entre els quals ha exclòs els socialistes- comptant que el seu partit votarà en contra de la investidura. Però el líder socialista ha matisat que la democràcia té "els seus temps" i que el PSOE estarà sempre "en la solució" contra el bloqueig institucional.

Notícies relacionades

Sánchez, així, manté totes les opcions obertes. En contra del sentiment majoritari del seu partit, no ha descartat intentar la seva investidura si Rajoy fracassa o torna a rebutjar l'encàrrec del Rei. “El PSOE sempre estarà en la solució. Aquest és el temps de Rajoy”, ha respost quan li han preguntat per aquesta possibilitat. “Farem tot el possible perquè hi hagi un Govern a Espanya”, ha afegit poc després.

Al mateix temps, Sánchez tampoc ha exclòs del tot passar del seu anunciat vot en contra a la investidura de Rajoy a una abstenció. Quan ha reiterat el seu rebuig al líder del PP, el líder socialista ha dit que aquest es dóna “avui”.