CATARSI A LES FILES NACIONALISTES

Turull renuncia a dirigir la nova CDC i deixa pas al 'ticket' Pascal-Bonvehí

La portaveu i el diputat convergents anuncien la seva candidatura a la direcció del Partit Demòcrata Català

Buch i Conesa, fixos en les apostes per formar part de l'executiva

icoy34677872 combo web jordi turull  marta pascal  david bonvehi160712190814

icoy34677872 combo web jordi turull marta pascal david bonvehi160712190814

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

El cap de files de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, va renunciar ahir a presentar la seva candidatura per ser el coordinador general del nou Partit Demòcrata Català (PDC), formació hereva de CDC, una decisió «personal», presa des de la «generositat» i que no respon, va aclarir, a cap «pressió». Pràcticament a la mateixa hora, dos dirigents més que sonaven amb força per ocupar aquest càrrec van confirmar la seva candidatura a través de Twitter. Es tracta de Marta Pascal, fins ara portaveu de Convergència, i el diputat David Bonvehí, que formaran ticket.

  

 Turull, que va comunicar la seva decisió a Artur Mas, aspirant a presidir el PDC, i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va tancar la porta a formar part de la futura direcció del partit i, preguntat per aquesta possibilitat, va contestar que es posarà a «disposició» del nou coordinador general, encara que algunes fonts descarten la seva inclusió entre els 12. A aquest càrrec optarà Pascal, mentre que Bonvehí aspirarà a ser el coordinador executiu.

    

Un cop omplerts dos dels noms de l’executiva, comencen les quinieles per als altres 10 càrrecs. Fonts pròximes a les negociacions donen per segura la inclusió de Miquel Buch, alcalde de Premià i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i d’una persona pròxima al conseller de Territori i exnúmero dos de CDC, Josep Rull. Tots els dits assenyalen també la presidenta de la Diputació de Barcelona, i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa

Notícies relacionades

  

 Altres famílies que poden veure-s’hi incloses són, per exemple, l’entorn de Puigdemont, que mira de col·locar-hi algú afí. L’elegida, i ella hi està d’acord, seria Elsa Artadi. Així mateix, el corrent més trencador (per renovador), Generació Llibertat, va emetre una nota en què afirma que veu «amb bons ulls» el ticket de Pascal i Bonvehí, i va posar a la seva disposició «els seus candidats».