Artur Mas: "Sé perfectament que jo no sóc la renovació ni ho pretenc ser"

L'expresident ha anunciat que "no es pronunciarà sobre els noms; s'hi pot presentar qui vulgui", en referència a la futura direcció del PDC

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat i aspirant a liderar el nou Partit Demòcrata Català (PDC) en què s'ha refundat CDCArtur Mas, ha dit entendre els que el critiquen per no suposar una renovació per al partit: "Sóc el primer que dic, perquè toco amb els peus a terra, que sé perfectament que jo no sóc la renovació, ni ho pretenc ser en absolut". En una entrevista aquest dilluns a TV3, Mas ha considerat que la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, sí que suposa una renovació: "Jutjar-la com a mi és una salvatjada. És no entendre res i deformar-ho tot", perquè fa només tres anys que està al Govern i un que és portaveu, afirma Mas.

Precisament Neus Munté ha afirmat aquest dilluns en declaracions a RAC 1 la intenció de deixar l'escó al Parlament si resulta elegida, ja que el règim d'incompatibilitats aprovat diumenge a la matinada li impedeix acumular més de dos càrrecs. Sobre les crítiques que s'han dirigit respecte a les similituds programàtiques amb ERC, Munté creu que "a ningú li ha d'estranyar que no diferim dels postulats d'Esquerra quan l'objectiu del govern és la república".

XOC PEL NOM

Notícies relacionades

En relació amb la polèmica pel nom del nou partit, Mas ha reclamat a Demòcrates de Catalunya "equilibri en la presa de decisions" a l'hora de determinar si recorren l'elecció del nom del PDC. L'expresident ha precisat que ell preferia la denominació Més Catalunya, plantejada en la primera proposta, i no era partidari d'incloure la paraula 'partit' en el nom, encara que una vegada adoptada la nova sigla, la defensarà com la millor opció possible, ha dit.

"Quan un partit es defineix com a "demòcrata" no ha de ser vist per altres com una intrusió o una usurpació. Hi ha molts que s'anomenen "demòcrates" perquè és un concepte àmpliament utilitzat en la política, ha plantejat Mas. A més, ha subratllat que a tots dos partits els uneixen moltes coses i estan "convidats a entendre's", i ha apuntat que una de les primeres accions que tindrà la direcció del PDC serà parlar amb Demòcrates per teixir aliances de cara al futur.