CATARSI NACIONALISTA

Demòcrates de Catalunya posa condicions al PDC per no anar a tribunals

Antoni Castellà titlla CDC de "superba" i de ser "vella política"

Demana diferències en el logo, el color corporatiu i en el gentilici

L’exdirigent d’Unió Antoni Castellà entra al Palau de la Generalitat per incorporar-se a la cimera sobiranista.

L’exdirigent d’Unió Antoni Castellà entra al Palau de la Generalitat per incorporar-se a la cimera sobiranista. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un indignat Toni Castellà, líder de Demòcrates de Catalunya (força escindida d'Unió fa ara just un any), ha plantejat aquest dilluns quatre condicions a CDC perquè aquesta força, ja en fase d'hibernació, pugui usar la nova marca aprovada diumenge al congrés fundacional: Partit Demòcrata Català (PDC). Si els d'Artur Mas fessin cas omís a aquestes condicions, més enllà de les decisions polítiques (que podrien afectar el grup parlamentari de Junts pel Sí, on les dues forces s'ubiquen), Demòcrates portaria la qüestió a la justícia.

Les condicions són de caràcter estètic i de comunicació. És a dir, que hi hagi una evident diferència estètica de les sigles; que el logo no s'assembli (per cert, el de Demòcrates, molt semblant al dels demòcrates dels EUA) ; que s'eviti el to blau com a color del partit i, molt especialment, ha remarcat Castellà, “que no s'usi ‘demòcrates’ com a gentilici del seu partit”. Ha detallat que en el registre de partits, Demòcrates de Catalunya no ha inscrit, com a sigla, DC, sinó ‘Demòcrates’.

REGISTRE DE PARTITS

Notícies relacionades

Prèviament, Demòcrates avisarà el registre de partits que, segons l'article 3 de la llei de partits, pot “causar confusió” entre les dues marques. Castellà ha recordat que, en les municipals del 2015, el colauisme no es va poder presentar amb la marca Guanyem Barcelona perquè hi havia una marca prèvia anomenada Ganemos.

Abans de presentar les mesures, Castellà ha llançat un discurs molt crític a CDC-PDC, a qui ha titllat de “vella política” i d'haver actuat de manera “superba”. Sense citar-ho ha carregat contra el dirigent convergent Francesc Sànchez, que, dissabte, va afirmar que Demòcrates “no són rival” per a CDC. “Com si l'ètica fos qüestió de rivalitats” ha sentenciat.