CDC passa a ser PDC, sigles amb què Pujol es va presentar a les generals

L'expresident va ser el cap de llista del Pacte Democràtic per Catalunya en les primeres eleccions després del franquisme

9-pdc-ciu-garantia-j-pujol-x-trias-m45x345cm-b-0677

9-pdc-ciu-garantia-j-pujol-x-trias-m45x345cm-b-0677

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La direcció de Convergència va plantejar el seu congrés de refundació amb l'objectiu de desprendre's del pujolisme i iniciar una nova etapa. Després del procés de Torn Obert havien elegit dos noms per a aquesta nova marca: Més Catalunya o Catalans Convergents. El motí de les bases va tombar les propostes i va obligar a fer una selecció de noms que han acabat derivant en el de Partit Democràtic Català. Les ironies del destí han volgut no només que les noves sigles, PDC, siguin molt semblants a les anteriors, CDC, sinó que coincideixin amb les que Jordi Pujol va utilitzar per presentar-se a les eleccions generals el 1977.

Pujol era el cap de llista del Pacte Democràtic per Catalunya, una coalició que integrava el Partit Socialista de Catalunya-ReagrupamentEsquerra Democràtica de Catalunya (escissió d'ERC liderada per Ramon Trias Fargas i Macià Alavedra), i el Front Nacional de Catalunya. Va aconseguir 514.647 vots i 11 diputats, però aquesta aliança estratègica va durar poc. L'experiència de Pujol al Congrés tampoc va durar gaire ja que, després de tres anys a les Corts espanyoles, el 1980 va fer el salt a la Generalitat, on governaria durant 23 anys.