Rivera insta Rajoy a "intentar formar Govern" aviat

El president de Ciutadans assegura que ningú ha trucat a la seva porta per negociar la investidura del líder del PP

El dirigent català insisteix que el PP i el PSOE són els dos únics que poden "desbloquejar" la situació

abertran34570398 madrid 04 07 2016  rueda de prensa de albert rivera tras la 160704125724

abertran34570398 madrid 04 07 2016 rueda de prensa de albert rivera tras la 160704125724 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

"Lamento dir-vos que seguim esperant. Encara no s'ha mogut fitxa, almenys amb nosaltres", ha dit Albert Rivera aquest dilluns al migdia a la seu de Ciutadans a Madrid. El partit taronja (32 escons) no és decisiu per a la investidura de Mariano Rajoy, guanyador del 26-J, i ningú ha trucat encara a la seva porta. Ningú del PP ni del Govern s'ha posat en contacte amb Rivera o amb algú del seu equip per a aquesta primera ronda de contactes que el president en funcions ha dit que vol tenir amb tots els partits els pròxims dies. Al polític català el preocupa la calma amb què s'ho ha pres Rajoy i l'ha instat que "intenti formar Govern" com més aviat millor. "Vuit dies després de les eleccions creiem que seria bo que Espanya es posés en marxa", ha afirmat. Per ara, l'única trucada que ha transcendit és la que ha fet Rajoy a Coalició Canària, i es reunirà amb els seus dirigents aquest dimarts a la Moncloa.

Rivera ha explicat que el seu pla a segueix sent un acord entre el PP, PSOE i Ciutadans per abordar les grans reformes i tenir una legislatura "estable". "Espanya necessita certesa. Que sigui un Govern en minoria implica negociacions contínues, que ningú té la raó en tot i s'han de pactar les coses", ha afegit el líder de Ciutadans. En aquest escenari, Rivera assegura que no tindrà problema per seure a negociar "a dretes i a esquerres". "Mirarem de liderar reformes i escoltarem les propostes del Govern i de la resta de l'oposició", ha continuat. 

Ciutadans no ha mantingut contactes  per negociar la composició de la mesa del Congrés ni amb el PSOE ni amb el PP 

Segons ha explicat, Ciutadans tampoc ha parlat amb cap partit per pactar la mesa del Congrés, el primer pas perquè es constitueixi el Congrés dels Diputats. Ni tan sols amb el PSOE, amb qui en la legislatura passada va pactar la presidència de la mesa i també va arribar a un acord per intentar que Pedro Sánchez fos investit president.

Notícies relacionades

Rivera ha tornat a recordar que el PSOE (85 diputats) és l'únic partit que pot ajudar Rajoy a "posar en marxa la legislatura". "El PP i el PSOE són els dos que poden desbloquejar la situació", ha subratllat.