Rajoy telefona al PNB per demanar cita en vigílies de reunir-se amb Coalició Canària

El portaveu parlamentari dels nacionalistes, Aitor Esteban, confirma que han rebut trucada de la Moncloa

jrico34505236 spanish prime minister mariano rajoy leaves an eu summit in 160704211255

jrico34505236 spanish prime minister mariano rajoy leaves an eu summit in 160704211255 / Geert Vanden Wijngaert

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha telefonat aquest dilluns al PNB per incloure aquest partit en la ronda de negociacions de la seva investidura i demanar una cita. Així ho ha confirmat aquesta nit a la SER el portaveu parlamentari dels nacionalistes, Aitor Esteban, que ha matisat que la reunió encara està pendent que es comprovin les agendes. Fonts populars han confirmat posteriorment que aquesta trucada s'ha produït en vigilies de la reunió que el seu cap mantindrà amb Coalició Canària a la Moncloa.

Notícies relacionades

Curiosament Rajoy ha decidit posar-se en contacte amb els penabistes la mateixa jornada en què el 'lehendakari' Iñigo Urkullu ha deixat un seriós avís a Madrid als conservadors: la situació dels presos d'ETA formarà part de l'anomenada 'agenda basca', que serà present en l'agenda negociadora. A més, el PNB preveu demanar competències com la de presons i noves polítiques anticrisi que inclouen actualització del seu finançament, entre altres coses.

Els populars han mantingut fins ara silenci sobre les suposades trucades o contactes que s'estan buscant per part del president o del seu entorn, per tal de trobar avals per a una investidura. I és que el seu president ha decretat una 'apagada informativa' sobre unes converses que considera que han de ser discretes. Aquest mateix matí, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha confirmat que ell encara no ha rebut invitació de Rajoy, mentre que el PSOE ha confirmat a aquest diari que ningú ha trucat a Pedro Sánchez, que, a més, diu que prefereix que el PP busqui altres aliats que no siguin els socialistes.