Declaren improcedent l'acomiadament de la filla de Pujol per part de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

El consistori va convocar la seva plaça de tècnic superior arquitecte el novembre del 2015 i Marta Pujol Ferrusola ho va denunciar per entendre que el lloc li corresponia per antiguitat

rjulve28882768 barcelona  02 03 2015 comision anti frau al parlam160201170153

rjulve28882768 barcelona 02 03 2015 comision anti frau al parlam160201170153

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

Petit alleujament per a la família Pujol: la titular del Jutjat Social número 1 de Mataró considera que la filla de Jordi Pujol, Marta Pujol Ferrusola, va ser acomiadada de forma improcedent per part de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt el novembre del 2015.

Així, la jutge dóna la raó a una de les filles de Jordi Pujol, que en aquell moment va denunciar l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt argumentant que l'acomiadament era improcedent i després que el consistori tragués a concurs la plaça de tècnic superior arquitecte que ella ocupava. La segona dels set fills de l'expresident Pujol considerava que el lloc de treball li corresponia a ella per antiguitat.

La sentència exigeix a l'Ajuntament de la població del Maresme que readmeti la filla de l'expresident de la Generalitat o que li pagui una indemnització equivalent a 45 dies de sou per any de serveis fins al febrer del 2012 i 33 dies per any de servei des d'aquesta data fins a la data de l'acomiadament, que va tenir lloc el 9 de novembre del 2015.

LA SENTÈNCIA DESMENTEIX L'ANTERIOR

L'Ajuntament de Sant Vicenç va contractar la filla de l'expresident el 3 d'abril de 1996 per un període de 6 anys, prorrogables a 4 anys més, amb una jornada de 9 hores a la setmana i un sou de 2.264,17 euros mensuals.

Però l'acord laboral es va anar renovant fins a un any després de la confessió del president Pujol, quan la irregularitat del seu treball al consistori va ser denunciada per un partit de l'oposició, Nou Sant Vicenç.

En aquell moment, el govern municipal format per CiU i PSC va dir en un comunicat que les tasques de Marta Pujol Ferrusola eren “com a servei de consultoria externa donada l'extensió del municipi”.

Notícies relacionades

La sentència desmenteix també ara aquest extrem. “L'actora no feia un treball professional amb mitjans propis i que entrega ja finalitzat a l'Administració contractant sinó que s'insereix professionalment en l'àmbit organitzatiu de l'Administració que la va contractar juntament amb la resta de personal funcionari i laboral d'aquesta administració”, es pot llegir en la sentència.

Més notícies de Mataró