La fiscalia investiga la contractació de Marta Pujol a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Busca aclarir en quines condicions la filla de l'expresident exerceix d'arquitecta municipal sense haver accedit a la plaça per concurs

Josep Pujol Ferrusola, citat dilluns que ve a la comissió del Parlament, declararà per videoconferència des dels EUA

Marta Pujol Ferrusola, durant la seva compareixença davant la ’comissió Pujol’ del Parlament.

Marta Pujol Ferrusola, durant la seva compareixença davant la ’comissió Pujol’ del Parlament. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / AGÈNCIES / BARCELONA

El fiscal en cap de l'àrea de Mataró (Maresme) ha obert una investigació sobre la contractació de Marta Pujol Ferrusola per part de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. Amb les indagacions, vol aclarir en quines condicions la filla de l'expresident de la Generalitat exerceix d'arquitecta municipal sense haver accedit a la plaça a través de concurs públic.

La fiscalia ha incoat diligències, segons ha informat a través d'un comunicat, per la possible comissió de delictes per "absència de contractació" de la filla de l'expresident de la Generalitat. Marta Pujol ocupa des del 1996 una plaça d'arquitecta al consistori en virtut d'un contracte que va estar vigent fins al 2004 i que no consta que s'hagi renovat.

Notícies relacionades

En la sessió de dilluns passat de la comissió d'investigació del Parlament sobre frau fiscal i corrupció, la filla de l'expresident va lamentar les crítiques per aquest assumpte, que va atribuir als seus "cognoms". "En tots aquests anys ningú ha posat en dubte la meva tasca professional; una altra cosa és que ara es faci una campanya per altres motius", va afirmar.

LA PRÒXIMA SESSIÓ DEL PARLAMENT

Per una altra banda, Josep Pujol Ferrusola, que està citat dilluns que ve a la 'comissió Pujol' de la cambra catalana, declararà a través de videoconferència des dels Estats Units, segons ha informat el Parlament. El mateix dia hi han de comparèixer els seus germans Oleguer i Mireia.