Litigi al Maresme

Marta Pujol denuncia l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per acomiadament improcedent

El consistori ha tret a concurs la plaça d'arquitecte que la filla de l'expresident ocupava de forma irregular

rjulve28882768 barcelona  02 03 2015 comision anti frau al parlam160201170153

rjulve28882768 barcelona 02 03 2015 comision anti frau al parlam160201170153

1
Es llegeix en minuts

Marta Pujol Ferrusola, filla de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha demandat l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per acomiadament improcedent després que el consistori hagi tret a concurs la plaça de tècnic superior arquitecte que ella ocupava de forma irregular. El segon dels set fills de Jordi Pujol i Marta Ferrusola considera que el lloc de treball li correspon a ella per antiguitat.

En un primer moment, quan el mes de novembre passat es va convocar la plaça, Marta Pujol va deixar el lloc de treball que ocupava sense ser funcionària i va presentar una reclamació a l'ajuntament per ser readmesa. Al ser desestimada la reclamació, va presentar la denúncia per "acomiadament improcedent" al jutjat de Mataró (Maresme).

DENUNCIAT PER L'OPOSICIÓ

La contractació de Marta Pujol Ferrusola per part de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt la va donar a conèixer el principal partit a l'oposició, Nou Sant Vicenç, que va presentar una instància a l'ajuntament sol·licitant còpia dels últims contractes d'arquitecte tècnic, enginyer municipal i arquitecte municipal. La filla de l'expresident va ser contractada com a arquitecte el 3 d'abril de 1996 per un període de 6 anys, prorrogables fins a 4 anys més, amb una jornada de 9 hores setmanals i un sou de 2.264,17 euros mensuals. La contractació, amb la pròrroga inclosa, finalitzava per tant el 2006.

Nou Sant Vicenç va denunciar que el govern municipal treia a concurs públic el lloc d'arquitecte tècnic perquè així ho obliga la Diputació de Barcelona ja que "aquests llocs de treball han de ser exercits per personal funcionari". El govern municipal (CiU i PSC) va assenyalar en un comunicat que les tasques de Marta Pujol Ferrusola havien sigut "com a servei de consultoria externa donada l'extensió del municipi". 

LA FISCALIA I LA COMISSIÓ DEL PARLAMENT

Notícies relacionades

A principis de l'any passat, el fiscal en cap de l'àrea de Mataró va obrir una investigació sobre la contractació de Marta Pujol. La seva intenció era aclarir en quines condicions la filla de l'expresident va exercir el càrrec d'arquitecta sense haver passat per un concurs.

Marta Pujol va haver de donar explicacions sobre la seva contractació també durant la seva compareixença a la comissió sobre la corrupció i el frau fiscalcomissió sobre la corrupció i el frau fiscal que es va celebrar al Parlament durant la legislatura passada. Llavors va negar que hagués sigut fitxada pel seu cognom i va admetre que estava en situació irregular, "com passa" a treballadors de "molts municipis".