Detinguts sis ultradretans pels incidents en la celebració del PP

Els arrestats, vinculats a Hogar Social Madrid, van irrompre disfressats de presidiaris i van proferir amenaces contra els simpatitzants del partit conservador

La policia ha detingut sis persones per encendre una bengala entre els simpatitzants del partit conservador. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha arrestat aquest dilluns sis persones vinculades al col·lectiu ultradretà Hogar Social Madrid pels incidents als voltants de la seu del PP quan els simpatitzants de la formació celebraven la victòria del partit i seguien la compareixença del candidat Mariano Rajoy. Fonts policials han indicat que als arrestats, entre els quals figura un menor d'edat, se'ls imputa delictes d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics.

Les mateixes fonts indiquen que cap a les 00.30 hores de dilluns, i quan els simpatitzants del PP celebraven la victòria de la seva formació, un grup d'unes 20 persones van irrompre en l'esdeveniment cridant consignes contra els seguidors del PP i proferint amenaces. Anaven vestits amb granotes blanques amb ratlles negres, simulant la imatge associada amb els presidiaris, i van desplegar una pancarta amb el lema 'No hi ha escó per a tant xoriço' i la bandera amb el símbol d'Hogar Social Madrid.

Notícies relacionades

Després de l'enrenou, es va procedir a la detenció de sis persones. Els detinguts van ser traslladats a la Brigada Provincial d'Informació a les dependències de la Policia a Moratalaz on estan prestant declaració.

Hogar Social Madrid és un col·lectiu d'ideologia neonazi fundat l'estiu del 2014 i els seus integrants tenen vincles amb grups ultres del món del futbol. Van saltar als titulars dels mitjans de comunicació després d'atacar amb pots de fum i bengales la mesquita de la M-30 a Madrid el 23 de març del 2016, el mateix dia en què 31 persones van morir en els atemptats gihadistes de Brussel·les. "Avui Brussel·les. ¿Demà Madrid?", resava una pancarta que van col·locar al lloc de l'atac.