ELECCIONS GENERALS

El PPC resisteix l'envestida de les escoltes a Fernández Díaz

Els conservadors aconsegueixen un escó més i a Barcelona ciutat superen en vots CDC, PSC i C's

"Alguns volien esborrar el PP a Catalunya", retreu Sánchez-Camacho, eufòrica amb els sis diputats

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / BARCELONA

El dubte era raonable: ¿fins a quin punt l'afectaria al PPC l'assumpte de les converses fetes públiques aquesta setmana entre Jorge Fernández Díaz i el director de la Oficina Antifrau de CatalunyaDaniel de Alfonso? Coneguts els resultats, hi haurà fins i tot qui arribi a la conclusió que aquestes polèmiques escoltes, amb permís dels efectes del Brexit, han projectat els conservadors. El partit ha obtingut sis diputats, un més que en les eleccions del 20 de desembre, i per si això fos poc, també ha aconseguit superar Ciutadans en escons i s'ha situat a tan sols 20.000 sufragis de Convergència. “Algú que anava repartint sentències de dimissió, igual l'hi ha d'aplicar a ell mateix”, tuitejava Xavier Garcia Albiol, coordinador del PPC, amb l'escrutini al 70%.

El partit ha recuperat el parlamentari perdut a Lleida l'any passat, ha mantingut el de Tarragona i ha consolidat els quatre de Barcelona. A la capital catalana, a més, ha vençut en vots CDC, el partit taronja i el PSC, i s'ha quedat a només 16.000 vots d'ERC. D'aquesta manera, ha aconseguit de llarg allunyar el fantasma dels pitjors resultats obtinguts pel Partit Popular a aquest costat de l'Ebre, els quatre diputats obtinguts el 1989 en el debut de Fernández Díaz com a cap de cartell. 

El candidat en la seva qualitat de ministre de l'Interior en funcions, ha seguit la jornada des de la seu nacional, a Madrid. També ha estat al carrer de Gènova el número dos, Jorge Moragas, mà dreta de Mariano Rajoy i responsable de campanya. A la caserna de Barcelona (l'Hotel Eurostars Grand Marina) ha comparegut la tercera de la llista, la diputada Alicia Sánchez-Camacho, que coneix bé el que significa ser objecte d'escoltes, ja que el 2010 va ser gravada durant un sopar al restaurant La Camarga amb Maria Victoria Álvarez, examant de Jordi Pujol Ferrusola. 

"HEM PUJAT EN TOT"

Notícies relacionades

Camacho ha comparegut somrient, eufòrica. Enèrgica. Ha tret pit per ser l'única força a Catalunya que ha pujat en sufragis, percentatge de vots i diputats, "en tot". "És un resultat molt positiu, molt satisfactori; i hem ajudat a reforçar l''èxit del PP a tot Espanya, on hem guanyat de manera reforçada i més contundent. Això demostra la confiança dels catalans en un projecte de futur, d'estabilitat, de moderació i de seny".

Custodiada per Albiol, el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, entre altres dirigent populars, Camacho ha retret a tots els que "han volgut que el Partit Popular desaparegués a Catalunya". "S'han equivocat, i els fets ho constaten: la política seriosa i responsable és la que demostren els votants", ha reblat. Després de la seva valoració ha corregut el cava i la sala s'ha omplert de joves militants. De festa popular.