TORNADA A LES URNES

L'alegria encomana al PP, tant per la seva fortalesa com pel mal resultat de Podem

Rajoy segueix el recompte amb la seva família al seu despatx a la seu nacional

lpedragosa34464191 girauta160626203142

lpedragosa34464191 girauta160626203142 / Daniel Ochoa de Olza

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

A mesura que avança l'escrutini, l'alegria va augmentant a la seu nacional del PP. Els sondejos a peu d'urnasondejos  donaven resultats al partit conservador resultats molt dispars, amb més de 20 escons de diferència (entre 114 i 134 seients al Congrés, en funció de l'enquesta), per la qual cosa els dirigents populars al principi de la nit no sabien a què atenir-se, encara que la sensació generalitzada era de pessimisme. Però segons avança la nit, la sensació va canviant i els seus dirigents no amaguen el seu entusiasme, tant pel creixement de la seva força política (amb el 82% obtenen 136 escons) com pel mal resultat de Podem, que tot indica que mantindrà al voltant dels 70 parlamentaris, un resultat similar al de desembre. 

Això sí, fonts oficials assenyalen que encara s'ha de mantenir la prudència", ja que creuen que el resultat final, tenint en compte que el vot per correu és molt nombrós i es comptabilitzarà l'últim, es coneixerà tard.

El temor del PP al llarg de la campanya era que la unió de Podem i Izquierda Unida els tragués les anomenades restes, és a dir, els últims escons de diverses províncies per pocs vots. Però de moment aquest pronòstic no s'ha fet realitat i Podem no aconsegueix ni tan sols superar el PSOE, que es manté com a segona força.

Notícies relacionades

Encara no ha comparegut ningú a la sala de premsa. El candidat conservador ha arribat a la seu nacional, situada al madrileny carrer de Génova al voltant de les 19.45 hores, acompanyat de la seva dona, Elvira Fernández. Allà ja estaven seguint la jornada electoral la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, amb diversos vicesecretaris. Rajoy segueix l'escrutini al seu despatx, amb diversos membres de la seva família.

El balcó on el PP celebra les seves victòries està preparat, ja que encara que existeix la possibilitat que el PP rebaixi els seus resultats respecte al 20 de desembre, els conservadors sí que compten que guanyaran les eleccions i celebraran el triomf, encara que sigui una victòria amarga.