Ciutadans recorda els errors de les enquestes amb el seu partit i demana prudència

El sondeig de Sigma Dos atorga a Rivera entre 26 i 30 diputats davant dels 40 de desembre

jjubierre34468761 noche electoral ciudadanos rivera160626201140

jjubierre34468761 noche electoral ciudadanos rivera160626201140 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Albert Rivera i el seu equip s'esforcen per recordar aquesta tarda de diumenge els errors que les enquestes han tingut amb el seu partit en els últims mesos. Ciutadans es resisteix a donar per bo el sondeig de Sigma Dos per a TVE i TV-3 que augura que obtindrà entre 26 i 30 diputats, enfront dels 40 de desembre. “An les catalanes ens donaven 20 i en vam treure 25; a les andaluses, 5, i en vam aconseguir 9, i en les anteriors generals ens van arribar a donar el doble d'escons dels que finalment vam tenir”, diu un membre de la cúpula de Ciutadans abans de demanar prudència.

La baixa participació i la forta polarització de la campanya per l'estratègia de PP i Podem amenacen de posar en perill el resultat de l'hivern passat.

Durant la campanya, Rivera ha intentat mobilitzar el vot, conscient no sols de la possible desídia ciutadana per la repetició de les eleccions sinó també del risc que part dels 1,6 milions de vots que va aconseguir en els anteriors comicis que li van arribar del calador del PP tornessin a recolzar Mariano Rajoy. En aquest sentit, el missatge de la por per l'avanç de Podem que han utilitzat els populars ha pogut tenir èxit, segons fonts de Ciutadans.  

A la seu del partit a Madrid, al costat de la plaça de Las Ventas, hi ha per ara molt pocs simpatitzants i els que hi ha es mostren esperançats. El desplegament de tanques taronges col·locades a tocar de les pantalles a la cantonada de l'edifici des de primera hora de la tarda sembla per ara exagerat si el resultat acaba de confirmar l'enquesta.

NO SERIA DECISIU

Notícies relacionades

Rivera aspirava a ser decisiu, tenir la capacitat de poder recolzar el PP per formar un Executiu estable, però l'enquesta a peu d'urna de Sigma Dos dóna als conservadors entre 117 i 121 diputats, i així no sumaria majoria absoluta

Amb aquestes dades a la mà, tampoc aconsegueix sumar amb el PSOE (81-85) una majoria que pogués superar els escons del PP, i reeditar d'alguna manera el Pacte de l'Abraçada del març i prendre la iniciativa per a la formació de Govern.