fòrum primera plan@

Rajoy afirma que la gran coalició amb el PSOE ajudaria a "resoldre" la qüestió catalana

"La majoria de catalans estan cansats de fulls de ruta que no porten a res", afirma el líder del PP

Mariano Rajoy, al fòrum Primera Plan@ que organitza EL PERIÓDICO. / RICARD FADRIQUE

Mariano Rajoy, al fòrum Primera Plan@ que organitza EL PERIÓDICO.
jjubierre34390749 160621111055

/

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha relacionat aquest dimarts en el fòrum Primera Plan@ que organitza EL PERIÓDICO un dels temes candents de la campanya, els pactes postelectorals, amb una altra qüestió per la qual fins ara havia passat de puntetes, el debat sobiranista català. El cap de cartell del PP ha aprofitat la seva defensa de formar una "gran coalició" amb el PSOE, a l'estil de l'Executiu alemany, per afirmar que amb aquesta fórmula es contribuiria a "resoldre" el pols independentista.

Diumenge passat, en l'únic míting que oferirà a Catalunya abans del 20-D, a Lleida, Rajoy només va fer una menció al fet que "la unitat d'Espanya no es toca" i va comentar lleument l'"espectacle" entre el Govern de Junts pel Sí i els "radicals" de la CUP. En aquesta ocasió, però, s'ha esplaiat en la qüestió i ha seguit percudint en la divisió sobiranista. "La majoria de catalans estan cansats de fulls de ruta que no porten a res", ha afirmat.

Notícies relacionades

El president del Govern en funcions no s'ha mogut ni una gota en la seva posició contra qualsevol indici de referèndum. Ha volgut mostrar un to conciliador, però ha advertit que la seva oferta de diàleg l'ha condicionat a l'abandonament de "debats estèrils" i al compliment de la llei, perquè "respectar les normes és el que ens diferencia del salvatge oest".

PACTES POSTELECTORALS

Pel que fa als pactes electorals, el líder popular ha deixat clar que la seva postura serà la mateixa que va aplicar després del 20-D. No accepta vetos. Ni de Ciutadans ni del PSOE. El seu comportament serà tan idèntic al de la microlegislatura que també ha deixat clar que no es presentarà a un debat d'investidura si no té assegurat que sortirà del Congrés amb el càrrec de president.