al migdia s'han retirat

El misteri de les banderes espanyoles a Barcelona

El monòlit de passeig de Sant Joan amb la Diagonal, Aragó amb Marina i la zona de passeig de Gràcia es lleven amb ensenyes 'rojigualdas'

 

  / JULIÁN GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passat l'equador de la campanya electoral del 26-J, les banderes espanyoles estan fent acte de presència en diferents punts de la geografia. I no només a Gibraltar, on aquest dilluns va aparèixer una enorme ensenya 'rojigualda', de 18 per 11 metres, sobre el costat nord del penyal. Pel seu desplegament va ser detingut el president de Vox Madrid, Nacho Mínguez. També aquest dimarts a primeríssima hora han aparegut altres banderes d'Espanya a Barcelona, com la que envoltava el monòlit que hi ha a la confluència del passeig de Sant Joan amb la Diagonal, la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer.

Els transeünts que baixaven i pujaven per la via camí de la feina miraven sorpresos la 'performance', alguns amb estupor, altres amb indiferència i, altres, fins i tot, hi feien fotos. Aquests últims sobretot han sigut turistes matiners de visita a la capital catalana.

Al migdia les banderes han estat retirades d'aquest i altres monuments de la ciutat. Aquest matí, a primera hora, la Guàrdia Urbana ha explicat que havia de fer-ho perquè no està permès posar res als monuments. Després de fer un llistat de tots els enclavaments on havien estat col·locades a la nit han procedit a despenjar-les.

ALTRES BANDERES 

Alguns usuaris a Twitter han deixat constància de l'accessori patriòtic que li ha sortit al famós monòlit.

I altres, també, han avisat que no era l'únic monument de la ciutat que s'ha llevat 'adornat' amb la bandera de l'Estat. També han aparegut banderes en fanals i en mobiliari urbà divers per la zona del carrer d'Aragó amb Marina, i també pel passeig de Gràcia.

I FINS I TOT ALS SEMÀFORS

També s'han vist banderoles a la plaça de Lesseps, a la Meridiana, a l'estació de Sant Andreu Arenal, a l'estació de Sants i a la Monumental. 

Notícies relacionades

A més, diversos semàfors de la ciutat s'han vist adornats amb llaços de color groc i vermell.

Per ara no se sap qui ha col·locat les banderes, o si tenen relació amb la visita de Mariano Rajoy a la ciutat, per participar en el fòrum d'EL PERIÓDICO Primer@ Plana, o si tenen alguna cosa a veure amb el tercer partit d'Espanya en l'Eurocopa de França, aquesta nit, a les 21.00 hores, davant Croàcia.