Sánchez titlla Podem de "problema" i llueix "l'equipàs" del PSOE

"No mireu a cap costat, mireu de cara", demana als seus el candidat socialista davant els mals pronòstics

"Si algú pretén robar-nos la nostra història, ¡no ho permetrem!", assenyala Patxi López sobre Iglesias

 

  / EFE / JAVIER CEBOLLADA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Només de començar el seu míting d'aquest diumenge a Saragossa, un dels més importants del PSOE en la campanya, Pedro Sánchez ha assenyalat al seu darrere i ha dit: “Quin equipàs que tenim, ¿eh?”. L'acte ha estat destinat a lluir, davant la inexperiència d'Units Podem, la presumpta consistència del projecte socialista protagonitzat pel candidat i els membres de l'anomenat “equip del canvi”, el grup d'experts cridats a tenir responsabilitats en un hipotètic govern del PSOE. Gairebé tots (de Núria Parlon a Jordi Sevilla, passant per Patxi López i Ángel Gabilondo) han estat presents durant una cita en què Sánchez ha titllat de “problema” el partit morat, al qual les enquestes col·loquen al davant en vots i escons.   

“[Mariano] Rajoy… [Pablo] Iglesias… No. Un problema no es resol amb un altre problema. La solució és aquí. És el PSOE”, ha assenyalat el candidat, que també s'ha rebel·lat contra els mals pronòstics demoscòpics. “Aquests últims dies no mireu a cap costat. Mireu de cara. Sentiu els colors”, ha continuat l'aspirant, que amb la resta del partit pitjarà l'accelerador en aquest últim tram de campanya, i doblarà el seu nombre de mítings a partir de dilluns.

LES MESURES

Convençut que té el “millor programa” i el “millor equip”, durant a l'acte han intervingut gairebé tots els integrants del grup d'experts del PSOE, que han desgranat les mesures més importants del projecte: de l'ingrés mínim vital a una reforma fiscal perquè els rics paguin més, passant per la derogació de la ‘llei mordassa’. Entre els absents, l'exministre Josep Borrell i la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, de campanya a Catalunya.   

Notícies relacionades

Les intervencions han anat de l'àmbit tècnic a l'emocional, i qui més aplaudiments ha aconseguit arrencar als gairebé 2.000 assistents ha sigut López, en referència a la intenció de Pablo Iglesias, líder de Podem, d'ocupar un “nou espai socialdemòcrata”. “Si algú pretén robar-nos la nostra història, si algú pretén apoderar-se del sacrifici de milions de socialistes, ¡no ho permetrem!”, ha reclamat l'exlehendakari, que va ocupar la Presidència del Congrés en la frustrada legislatura.

“Això mai ha anat ni de jove ni de vell. Això ha anat de socialistes de tota la vida”, ha dit Sánchez poc després.