Pedro Sánchez: "Espanya no es pot governar si no s'estima Catalunya"

El candidat del PSOE assegura que el seu partit és la garantia del respecte dels drets dels catalans

34349144 60

34349144 60 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez va apostar molt fort per Catalunya en la campanya del 20-D. Va estar el primer i l'últim dia de campanya en territori català, que ja havia visitat dues vegades més en precampanya. Aquest dissabte ha fet a la Farga de l'Hospitalet el seu únic acte a Catalunya de cara a les eleccions del 26-J i s'ha posicionat com la garantia que els drets i les "singularitats" catalanes seran respectats.  

"Espanya no es pot governar si no s'estima Catalunya", ha clamat davant 2.000 persones, en l'acte més multitudinari de la campanya de petit format del PSC. Davant el 'no' permanent de Mariano Rajoy a Catalunya, ha reclamat que el 26-J els catalans votin pel 'sí'. "Sí a la singularitats de Catalunya, al reconeixement dels seus drets històrics, a la reforma del sistema de finançament, al corredor mediterrani", ha proposat. En el seu discurs, en què ha reivindicat l'activisme del desaparegut Pedro Zerolo, no hi han faltat els atacs a Podem, que "volen controlar els espies, els fiscals, policies i jutges", i a un Mariano Rajoy que ha perfilat com el "Doctor No". 

Batet ha asseverat que el PSC és l'única alternativa a la "dreta, a l'esquerra moralista, als independentismes excloents". La candidata del PSC ha apel·lat a la "Catalunya que no es miri el melic tot el dia, sinó que vulgui canviar Espanya" i que faci "un nou salt de modernitat de la mà de Pedro, el futur president del Govern".

MISSATGE D'ICETA A DÍAZ

Notícies relacionades

Si Batet va recordar a Susana Díaz divendres que "ni Espanya saqueja Catalunya, ni Catalunya Espanya", Miquel Iceta ha anat aquest dissabte un pas més enllà en la resposta del PSC a les diatribes de la presidenta andalusa contra els "privilegis" de Catalunya. "No volem privilegis, volem justícia -ha clamat el primer secretari del PSC-. Justícia per a aquest poble, per a tots els pobles. Ai d'aquell que vulgui enfrontar pobles, pobres idees, pobre lideratge". A Sánchez li ha deixat un missatge molt més amable. "A mi les enquestes em donaven 8 i en vaig treure 16; Pedro, si s'equivoquen igual amb les teves, estàs pletòric". 

"Ni la pluja, ni les enquestes ni les pinces podran amb nosaltres", ha assegurat amb la seva proverbial vehemència Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitaletal (un dels feus socialistes). Davant els "alcaldes del postureig, que sembla que han inventat la roda", ha demanat als votants d'esquerres que van recolzar Podem el 20-D que tornin a un partit amb 137 anys i que "no vol assaltar el cel sinó transformar la terra on vivim".