El PSC, a Susana Díaz: "Ni Espanya saqueja Catalunya, ni Catalunya Espanya"

Batet replica a les últimes andanades de la dirigent andalusa

1
Es llegeix en minuts

El PSC ha trencat el seu silenci i ha respost, de manera educada, a les reiterades diatribes anticatalanistes de la presidenta de la Junta andalusa, Susana Díaz, que va acusar Ada Colau i l'independentisme de voler "trossejar" la riquesa i va proclamar que s'estava intentant crear espanyols de primera i de segona. En un acte per parlar de les propostes sobre vivenda, la candidata del PSC, Meritxell Batet, ha argumentat que "ni Espanya saqueja Catalunya, ni Catalunya Espanya".

Notícies relacionades

La dirigent del PSC ha argumentat que a Espanya "no hi ha un saqueig entre territoris". Per evitar una confrontació frontal amb la dirigent andalusa, ha afegit que "els únics que ens roben a tots són persones". I ha citat com a exemples Luis Bárcenas i la família Pujol.

Els socialistes catalans reconeixen que declaracions com la de Díaz només contribueixen a augmentar la confrontació i insisteixen que el canvi a Espanya arribarà a través d'una reforma federal de la Constitució que instal·li unes regles clares per a tothom. "S'ha d'instal·lar una cultura política basada en la cooperació i la solidaritat", insisteix el PSC.