DE TORNADA A LES URNES

Homs ironitza amb la "coherència" d'ERC per haver investit Montilla

Carrega contra Podem pel seu "doble discurs" i el compara amb Susana Díaz

Afirma que Espanya no deixa marxar a Catalunya "perquè s'haurien d'espavilar"

rjulve34349768 gra180  tortosa  tarragona   18 06 2016   el cabez160618164039

rjulve34349768 gra180 tortosa tarragona 18 06 2016 el cabez160618164039 / Jaume Sellart

1
Es llegeix en minuts

No era la primera vegada que Francesc Homs esmentava en campanya el que per a Convergència va ser la maledicció del tripartit, però aprofitant que aquest dissabte es complia el desè aniversari del referèndum de l'Estatut, el cap de cartell nacionalista per al 26-J ha tornat al passat per carregar amb tota la ironia contra ERC per haver fet president José Montilla, amb un govern que "era evident que era un projecte d'independència". "Aquesta és la coherència en la defensa de Catalunya que han tingut alguns", ha rematat el candidat convergent en un míting a Tortosa (Baix Ebre).

Notícies relacionades

A part de recordar que els republicans van votar contra l'Estatut com el PP però després van seguir recolzant un tripartit, Homs no s'ha oblidat ni de bon tros dels seus altres grans rivals. En aquest repartiment de cops a tort i a dret -al PP li ha tocat rebre pel "malson" del Pla Hidrològic Nacional-, el candidat de CDC ha seguit burxant en els vaivens d'Units Podem al voltant del referèndum d'autodeterminació català i ho ha emfatitzat al comparar la coalició que lidera Pablo Iglesias amb les idees de la presidenta andalusa, Susana Díaz.

Segons Homs, els podemistes tenen un "doble discurs" perquè defensen unes idees a Catalunya al voltant del dret a decidir i a fora opten per competir amb la baronessa socialista a l'hora d'abanderar la "unitat visceral d'Espanya". "Estem advertits, [Podem] cauen en el pecat dels altres, de Susana Díaz, el de recollir quatre vots a l'esquena de la gent de Catalunya", ha inisitit. Per acabar-ho d'amanir, ha acusat Podem i la presidenta de la Junta d'estar en contra de la independència perquè "sense Catalunya, Espanya s'hauria d'espavilar".