MÍTING CENTRAL REPUBLICÀ A SABADELL

ERC demana el vot als cupaires per doblegar el colauisme

Marta Rovira atribueix a CDC "fosques praxis" en la gestió de la sanitat catalana

Rufián crítica Podem que vagi mutant el seu missatge

fcasals34348734 sabadell 18 06 2016 acto central de erc en la pla 160618155712

fcasals34348734 sabadell 18 06 2016 acto central de erc en la pla 160618155712

3
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC va guanyant de mica en mica cotes de poder. Una mostra d'això és el canvi d'ubicació del míting central de campanya, sempre situat, els últims anys, a Barcelona i que en aquesta ocasió s'ha desplaçat fins al principal municipi que els republicans controlen: Sabadell. Centenars de simpatitzants han omplert la carpa que la previsió (fallida) de pluja ha obligat a col·locar al passeig de la plaça Major. Un míting coral on els ‘noms forts’, el president del partit i el candidat, han intervingut, en termes marquetinians, per ‘construir marca’ i els segons espases, la secretària general i el número 2 al Congrés, han enviat el missatge. En l'inici de la setmana decisiva, Joan Tardà ha demanat “ajuda als companys independentistes de la CUP”, que en aquesta contesa no es presenten, per aconseguir una més que difícil victòria, tenint en compte els sondejos, sobre En Comú Podem.

No hi ha dubte que els últims esdeveniments en el partit anticapitalista, on, cops de porta a part, s'intueix un reequilibri intern que permetrà als sectors que primen el procés independentista, com Poble Lliure, més lideratge, han permès tant la petició de SOS de Tardà, home sempre de consensos, com l'aplaudiment entusiasmat de l'audiència. Com ja va fer en l'inici de la campanya, ha demanat un aplaudiment per al president Carles Puigdemont, com el símbol “del primer Govern independentista de la història” i de la “primera majoria” secessionista “al Parlament. Tardà és home de consensos.

L'ATAC DE ROVIRA A CDC

Les paraules dures, l'acusació ni més ni menys que contra el soci d'ERC al Govern, han arribat per part de Marta Rovira. ERC ha coquetejat amb l'atac als convergents sense fer-ho explícit. De l'acte de Sabadell sorprèn tant el què com el qui. Rovira, companya de pupitre, com qui diu, del convergent Jordi Turull en les tasques de coordinació del grup de Junts pel Sí, ha criticat la gestió convergent en l'àmbit de la sanitat.

Marta Rovira

secretària general d'erc

Estem revertint la males praxis que hem trobat a la conselleria de Salut, amb fosques derivacions de pacients de la pública a la privada"

“Volem una república amb la salut de ferro. I nosaltres hem començant a fer estat, invertint en hospitals públics i desfent la tendència dels últims anys. Ens hem trobat amb moltes males praxis, amb fosques derivacions de pacients de la sanitat pública a la privada; amb tancaments de quiròfans a la pública mentre es pagaven factures de clíniques privades”, ha asseverat Rovira. En la ment de tots, l'exconseller de CDC Boí Ruiz.

LA 'DECEPCIÓ' DE RUFIÁN

El candidat, Gabriel Rufián, després de desglossar la feina fet en aquests a penes quatre mesos de legislatura pels seus companys de grup al Congrés, és el que més ha incidit sobre Podem i, en particular, sobre el seu líder, Pablo Iglesias: “Jo recordo el Pablo Iglesias de ‘La tuerka’ [programa de televisió que el líder morat realitzava], aquell Pablo Iglesias que defensava el dret a l'autodeterminació i volia assaltar els cels”, ha dit, abans de sentenciar: “Tu, Pablo, abans sí que molaves”.

Gabriel Rufián

Candidat d'erc al congrés

Jo me'n recordo del Pablo Iglesias de 'La tuerka'... Tu, Pablo, abans sí que molaves"

Notícies relacionades

El tancament de l'acte ha anat a càrrec d'un molt apassionat Oriol Junqueras, que ha sigut rebut al crit de “president, president” per l'audiència. El líder d'ERC ha glossat la diversitat i l'obertura del seu partit, tant geogràficament com ideològicament. “Sis dels nou diputats al Congrés són independents; quatre dels sis membres del Govern que depenien d'ERC són independents”, ha apuntat, abans de reptar a trobar “a tot el món un exemple així”.

Com va fer a Igualada divendres, Junqueras ha basat el seu discurs en la voluntat de guanyar, aquesta vegada, però, no tan centrat en ERC, sinó en l'independentisme català. “Guanyar no és un luxe. Guanyar és una necessitat i una obligació”, ha sigut l'autopassada perfecte per tancar l'acte, de nou, amb el crit guevarià de “¡Fins a la victòria sempre!”. I és que, com va comentar a aquest diari després del míting de la capital de l'Anoia: “El Che [Guevara] també és nostre”.