EL DEBAT A QUATRE

Iglesias evita el fang i canvia l'èpica per les dades

El candidat d'Units Podem ignora els constants atacs de Sánchez i Rivera per centrar-se en les crítiques a Rajoy

undefined34274219 madrid  13 06 2016  politica  debate a cuatro en l160613224259

undefined34274219 madrid 13 06 2016 politica debate a cuatro en l160613224259 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Va arribar al plató determinat a fer fora del debat els dos candidats que les enquestes situen rere seu, a obviar-los, a deixar-los fora per confrontar amb un únic rival. Pablo Iglesias va esquivar els continus atacs de Pedro Sánchez i Albert Rivera per ventilar-los amb indiferència: «El nostre adversari és el PP», va dir sense estridències. 

Va encasellar el candidat de Ciutadans com a «escuder» de Mariano Rajoy, i mentre el socialista li recriminava en bucle que no l’hagués recolzat en la investidura, es va limitar a mostrar decepció. «Crec, senyor Sánchez que s’equivoca d’adversari i crec que els seus votants i els nostres voldrien veure’ns junts», va considerar, des de la seva versió més serena, sense mirar Pedro Sánchez, i negant amb el cap cada vegada que Sánchez li llançava un nou dard enverinat. «L’adversari és Rajoy, és Rajoy», xiuxiuejava, gairebé des del rol del professor que veu com el seu alumne s’equivoca davant l’examen final.

Pablo Iglesias

CaNDIDAT D'units podem

Senyor Sánchez, s'equivoca d'adversari. Els seus votants i els nostres voldrien veure'ns junts»

Notícies relacionades

Iglesias va plantejar el debat més com aquell professor universitari que troba a faltar que com el polític aspre que va brotar en els mesos de les negociacions del primer debat d’investidura.

Recolzat en una bateria d’informes, va posar xifres a totes les crítiques que va llançar contra Mariano Rajoy, diana dels seus atacs. Entestat a construir una imatge presidencial, va recórrer menys a l’èpica i més a les dades. Només Rivera, que el va acusar de finançament il·legal, va aconseguir enervar-lo, però no va baixar al fang. «Entenc la desesperació però hi ha coses que no es poden fer», va advertir, va tornar a capejar el vendaval de Veneçuela, i va prometre pactes.