La CUP justifica el seu 'no' als Pressupostos per la negativa de CDC a canviar impostos

El diputat Salellas afirma que la seva formació ha pagat els conflictes i debats no resolts de JxSí

El diputat Benet Salellas justifica la postura dels anticapitalistes per la negativa de CDC a canviar impostos. / CUP / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

El diputat de la CUP Benet Salellas ha assegurat aquest divendres que el rebuig de la CUP al projecte de Pressupostos del Govern es deu a la negativa de CDC de modificar els impostos de successions i patrimoni i de modificar l'IRPF per gravar les rendes més altes: "Això és el que desencadena finalment el vot de la CUP".

En un vídeo penjat a Youtube, el diputat sosté que hi havia receptivitat per part d'ERC a les mesures que els anticapitalistes van proposar en més de 16 trobades, ha dit, però que en la reunió de l'executiva de CDC de dilluns "els homes forts de CDC decideixen que no estan disposats a cedir".

Notícies relacionades

El diputat ha afirmat que "no ha sigut un debat de 62 contra 10" com han plantejat alguns dirigents de JxSí, perquè dins de la coalició independentista hi ha veus favorables al canvi tributari, i s'ha referit tant a ERC com a MES i als independents. Així, ha lamentat que "hi ha conflictes i debats dins de JxSí, que no té capacitat per resoldre'ls internament" i ho acaba pagant la CUP.

El diputat ha demanat fer autocrítica i millorar com s'han abordat fins ara les negociacions amb l'objectiu de construir la República catalana, però ha advertit que els comptes que va presentar Oriol Junqueras no anaven en aquesta línia: "No es pot vendre una cosa que no és". "Hi havia partides per a la conselleria de Romeva i l'Agència Tributària catalana però no eren uns pressupostos d'envestida a l'Estat", ha subratllat.