Iglesias accelera l'elecció de la cúpula de Podem a Catalunya al juliol

El partit morat renovarà la cúpula catalana per enfortir la seva posició en l'estructura d'En Comú Podem

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Iglesias vol tenir una presència més "forta" a Catalunya i pitja l'accelerador en el procés de primàries per elegir la cúpula de Podem. Serà al llarg del mes de juliol, després de les eleccions del 26-J, segons ha avançat aquest divendres el secretari d'organització Pablo Echenique. Davant una expectatives que situen En Comú Podem com a primera força -augmentaria a 15 escons segons el CIS-, el partit morat té més pressa per reconstruir la seva direcció en aquest territori per poder plantejar des d'una posició enfortida la construcció de la coalició catalana com a estructura permanent i no només aliança electoral. 

"El consell de coordinació de Podem entén que és fonamental en el nou tauler polític català que es constitueixi un Podem fort, amb especificitat catalana i amb autonomia suficient que li permeti posar en marxa les tasques en el territori adequadament", defensa Echenique en un comunicat en què apel·la a construir una força amb capacitat de lideratge.

Notícies relacionades

Les primàries del juliol renovaran els membres del consell de coordinació autonòmic i la secretaria general, un càrrec del qual va dimitir al mes d'octubre la líder del partit morat a Catalunya, Gemma Ubasart, arran del fracàs en les eleccions del 27-S.  Després del resultat dels comicis generals del desembre es va obrir un debat.

Albano Dante-Fachín ha exigit la convocatòria immediata de primàries i s'ha postulat com a candidat. Des de la seu de la direcció a Madrid comprenien la urgència, però demanaven temps per analitzar la situació. El diputat Raimundo Viejo també es va mostrar disposat a participar en la direcció catalana, sempre que fos de forma col·legiada, amb el suport de Fachín i de Jèssica Albiach, dirigent de la confiança dels líders a Madrid.