RETRON A LES URNES

El PSOE confia a mobilitzar el seu electorat davant l'avanç de Podem

Sánchez dissenya una campanya en què ressaltarà el realisme, l'experiència i l'equip dels socialistes

 

  / EFE / JAVIER LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE assegura que les recents enquestes, que vaticinen la victòria del PP i el 'sorpasso' d’Units Podem en vots (algunes també en escons), no reflecteixen el que passarà el 26 de juny. Els socialistes assenyalen que la campanya serà més decisiva que mai, que part del seu electorat es troba adormit però que es despertarà, que tots els sondejos prioritzen el vot urbà sobre el rural (cosa que perjudica el partit de Pedro Sánchez) i que aquells mateixos estudis són els que poden fer que el votant tradicional del PSOE, que ara està pensant si votar o no, vagi finalment a les urnes davant la possibilitat que la formació perdi l’hegemonia en l’esquerra. L’altra gran esperança socialista se situa en els desencantats amb Pablo Iglesias.

«La meva experiència és que els espanyols tracten millor els socialistes que les empreses demoscòpiques», va dir el secretari general del PSOE ahir durant un col·loqui organitzat per la revista satírica 'Mongolia'. «El PSOE té projecte, equips i experiència per liderar el canvi», va continuar el candidat socialista, resumint en una frase gran part del contingut de la seva campanya.

Davant l’avanç del partit morat, el secretari general del PSOE s’esforça a ressaltar les mesures del seu programa, subratllant que no són producte de la «improvisació» del que acaba d’arribar, en referència a Iglesias, sinó que les iniciatives s’han anat gestant en un procés en què han participat dirigents realistes i de llarga trajectòria.

Pedro Sánchez

CANDIDAT DEL PSOE AL 26-J

"El PSOE té projecte, equips i experiència per liderar el canvi"

Notícies relacionades

El missatge pretén contrastar la incògnita que suposa Podem amb la presumpta fiabilitat del PSOE, que en les últimes setmanes ha abandonat les seves habituals disputes internes, almenys en públic, per conjurar-se contra la possibilitat del sorpasso. Noves i velles generacions del partit, de Núria Parlón a Josep Borrell, i alts comandaments amb conflictes passats i potser futurs, com Susana Díaz i el mateix Sánchez, escenifiquen unitat.

ELS ESCENARIS

Si els socialistes queden en segon lloc el 26-J (el partit descarta la primera posició, més enllà del discurs oficial), Sánchez diu que tornarà a intentar un acord semblant al que a l’abril no va poder ser, amb Podem i Ciutadans. I si el PSOE queda tercer en escons, la disjuntiva pot ser traumàtica: pactar amb Iglesias perquè aquest sigui president o permetre, amb una abstenció, la continuïtat de Mariano Rajoy. Encara que en aquest últim cas, potser ja no serà Sánchez qui prendrà la decisió.