RETORN A LES URNES

Podem intenta amarrar un doble 'sorpasso' històric

Pablo Iglesias planteja una campanya d'il·lusió i serenitat que apel·la al votant de mitjana edat socilademòcrata

undefined34170091 madrid 06 06 2016  pol tica   participaci n en el 160609193050

undefined34170091 madrid 06 06 2016 pol tica participaci n en el 160609193050 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

«Els moviments que es donen en el subsòl, com el 15-M, no tenen traducció electoral immediata. Però ara som la principal alternativa al PP i això té una dimensió històrica inèdita». La reflexió la feia Pablo Iglesias des de la tribuna de l’hotel Ritz, a Madrid, a punt d’iniciar una campanya que Units Podem inaugura des del vertigen i la il·lusió, però sobretot des del convenciment que el 26-J pot ser crucial. Per ser així, l’aliança d’Iglesias amb Alberto Garzón haurà de superar el PSOE en vots i, si els arriba, en escons.

Íñigo Errejón

SECRETARI POLÍTIC PODEM

Som primera força en nou votant i en els que van votar en blanc"

L’enquesta del CIS augura el que Íñigo Errejón va definir com la «geografia emocional» de la campanya: en la polarització entre el PP i Units Podem, els somriures estan guanyant els atacs de la por «als radicals». El secretari polític confia que la disjuntiva «Mariano Rajoy o el caos» no arrelarà entre el votant potencial al qual aspira conquistar la força morada.

Notícies relacionades

A Podem han detectat que ja tenen els seus simpatitzants «hipermobilitzats» (joves i exabstencionistes), per la qual cosa centraran les pròximes dues setmanes a arribar als que encara dubten. Especialment a l’electorat progressista de més de 50 anys, que saben que no assistirà als seus mítings i que pretenen persuadir a través del rosari d’intervencions d’Iglesias a la televisió, amb un llenguatge més temperat. L’estratègia preveu treballar molt fort en l’arc mediterrani i Andalusia.

La direcció de Podem demana a les bases contenció, no creure’s les enquestes i afrontar una campanya electoral que, segons opinen, serà decisiva per consolidar l’històric avançament al PSOE que desitgen.