RETORN A LES URNES

Ciutadans surt a consolidar els 40 diputats

Albert Rivera evita el to triomfalista del 20-D i intenta esmenar els errors

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Ciutadans arriba a les urnes amb una actitud molt diferent de la del desembre. A la tardor, algunes enquestes li van fer creure que podia ser segona força, per darrere del PP, i li van atorgar més de 80 escons. La realitat els va fer baixar fins als 40 diputats, una extraordinària marca per a l’estrena al Congrés que va tenir per a ells un regust amarg per les expectatives creades. Ara, el partit taronja surt a mantenir-se, a consolidar aquell lloc al centre de l’hemicicle.

El CIS augura que trauran 38 o 39, una dada «correcta», segons la direcció del partit, que prefereix subratllar que tot i la lleu caiguda augmenta els seus suports en gairebé set dècimes (fins al 14,6%).

Albert Rivera

candidat de ciutadans

Aquesta campanya per a Ciutadans és més d'escoltar que de parlar"

 Albert Rivera confia que amb aquesta quantitat pugui tenir veu en el futur Govern (que sortirà obligatòriament d’un acord) encara que la caiguda del PSOE que pronostiquen els sondejos i la del PP, amb menys intensitat, li fan perdre aquella capacitat de crossa tant a dretes com a esquerres que anhelava. 

Notícies relacionades

El candidat arribarà a les urnes menys cremat que el 20-D. És una lliçó que la direcció del partit va treure dels anteriors comicis. Per això ha col·locat més portaveus en la primera línia (José Manuel Villegas, Fernando de Páramo, Toni Roldán...) i en les pròximes dues setmanes farà menys actes cada jornada i molts seran sectorials. «Aquesta campanya per a Ciutadans és més d’escoltar que de parlar», diu.

La caravana de Ciutadans se centrarà en aquelles províncies en què volen consolidar els escons i en què lluitaran per treure un diputat (com Pontevedra, Salamanca, Burgos i Ciudad Real). La diana de les seves crítiques serà Podem.