ENTREVISTA A LA RÀDIO

Santamaría afirma que "es veia des del principi" que la de Catalunya seria "una legislatura fallida"

La vicepresidenta en funcions diu que la "dinàmica" política catalana genera "episodis violents al carrer"

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts

La de Catalunya "serà una legislatura fallida i es veia des del principi", ha declarat aquest dimecres la vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría. "El problema és tirar endavant una investidura posant-se en mans de la radicalitat. Quan un es col·loca a mercè d'aquesta gent, sap perfectament en quina dinàmica s'està. Es veia a venir", ha declarat en una entrevista a Onda Cero. Segons Sáenz de Santamaría, aquest escenari polític genera "episodis violents al carrer". Així ho ha expressat: "Amb aquesta dinàmica, el clima a Catalunya és el que estem veient: pèrdua de llibertats, episodis violents al carrer, un clima que és just el contrari del que han de donar les institucions, estabilitat", ha dit. 

Notícies relacionades

Sáenz de Santamaría ha lamentat que els pressupostos de la Generalitat puguin dependre d'atorgar concessions "al partit més radical del panorama polític català", i això, segons ella, acaba "perjudicant-ho tot". Ha recordat que eleccions rere eleccions, CDC ha anat minvant els seus suports a mesura que anava radicalitzant el seu missatge i anava augmentant la seva "dependència" amb els partits radicals, cosa "que l'ha portat al límit".

LA SEGURETAT SOCIAL CATALANA

Preguntada per la demanda de la CUP de modificar la llei d'estabilitat per prioritzar la despesa social, Sáenz de Santamaría els ha recomanat que, en lloc d'intentar reformar lleis per a les quals no tenen competències, eliminin despeses supèrflues, com l'acció exterior de Catalunya, que només genera "fracassos". Tampoc veu viable la Seguretat Social "paral·lela" que es pretén posar en marxa a Catalunya i que trencaria la caixa única de les pensions i la solidaritat entre generacions. "No es podria finançar, així de clar", ha advertit.