L'oposició rebutja els comptes per secessionistes (C'S) i continuistes i de "dretes" (PSC i CSQP)

Coscubiela acusa Junqueras d'usar el doble llenguatge amb Montoro i la CUP

jjubierre34194598 arrimadas parlament foto ferran sendra160608133415

jjubierre34194598 arrimadas parlament foto ferran sendra160608133415 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El debat sobre les esmenes a la totalitat als pressupostos de la Generalitat està transcorrent sota guió. Els grups que ja hi han participat, Ciutadans, el PSC i Catalunya Sí que es Pot, han rebutjat els comptes, uns per independentistes (la força d'Inés Arrimadas) i altres per “continuistes i de dretes” (socialistes i la confluència podemista).

Notícies relacionades

La intervenció més dura, també com es preveia, ha sigut la de Joan Coscubiela, que ha dirigit una dura diatriba al vicepresident Junqueras. S'ha de recordar que dijous s'inicia la campanya electoral i el referent de CSQP en aquestes eleccions, En Comú Podem, i ERC es barallen per la victòria el 26-J.

Coscubiela ha acusat Junqueras de fer la molt convergent tàctica de la ‘puta i la Ramoneta”. “Ser submís amb Cristóbal Montoro i vendre rupturisme a Catalunya”. Sobre els comptes, els ha qualificat de “tramposos”, de continuistes amb el model convergent, de presentar-los sense cap suport, caient en la “imprudència temerària”, i de tractar d'intimidar els crítics alertant de grans catàstrofes si els comptes no s'aproven. Coscubiela ha enviat al Govern una simbòlica ofensiva perquè mediti sobre els seus actes.