AVAL COM A RESPONSABILITAT CIVIL

El jutge embarga les 15 seus de CDC pel 'cas Palau'

Convergència recorda que és una mesura preventiva a l'espera que es dicti sentència sobre el presumpte cas de finançament il·legal del partit

1
Es llegeix en minuts
JESÚS G. ALBALAT / BARCELONA

El jutge ha decretat l'embargament preventiu de les 15 seus de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), com a garantia per fer front a una responsabilitat civil en el cas que investiga el presumpte finançament il·legal del partit a través del desviament de fons del Palau de la Música. El jutge no s'ha pronunciat sobre la quantitat concreta aportada com a fiança, que queda en els ja acordats 3,2 milions d'euros.

CDC ha reiterat en un comunicat que mai s'ha lucrat del Palau de la Música. Convergència recorda en la nota que no és un embargament, sinó que és una anotació preventiva d'embargament, acció amb la qual no estan d'acord i que recorreran. En la nota manifesten el seu enuig per haver-se assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació, ja que, segons expliquen a la nota, no han rebut cap notificació judicial. 

El fiscal Emilio Sánchez Ulled va demanar al jutge del 'cas Palau' aquest embargament, al considerar els riscos per la venda d'algunes de les seus. El partit nacionalista va vendre a un grup de Hong Kong el local del carrer de Còrsega que havia dipositat com a garantia davant el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona per fer front a la responsabilitat civil en el cas de desviament de fons del Palau de la Música.

Notícies relacionades

Convergència va entregar l'escriptura de la seva seu central, valorada en 3,6 milions d'euros, com a garantia per cobrir la fiança de 3,2 milions que li va imposar el jutge en concepte de responsabilitat civil subsidiària pel saqueig de la institució cultural. El fiscal, en canvi, va xifrar en 6,6 milions d'euros les suposades "comissions il·lícites" que CDC hauria cobrat a través del Palau. El jutge va elevar posteriorment a 6,6 milions la suma desviada, però va mantenir la fiança en 3,2 milions.

LES SEUS EMBARGADES

Les seus que el fiscal demana embargar són a Barcelona, Amposta, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró (2), Móra d'Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa i Sant Feliu.

Temes:

CiU Cas Palau