retorn A LES URNES

Pedro Sánchez: "Votar Pablo Iglesias el 26-J és votar contra el PSOE"

Podem nega que la qüestió catalana frustrés l'acord per a la investidura

jrico34069753 gra202 ibiza 28 05 2016 el secretario general 160528162246 / Sergio G Canizares

jrico34069753 gra202  ibiza  28 05 2016   el secretario general 160528162246
Pedro Sánchez alerta sobre votar Podem el 26-J

/

1
Es llegeix en minuts

No hi ha dia de precampanya que Pedro Sánchez no se'n recordi de Pablo Iglesias. Per a mal, és clar. Amb Units Podem com a mínim al clatell, segons les enquestes, el candidat del PSOE a les eleccions generals ha advertit aquest dissabte a l'electorat d'esquerres que recolzar la coalició de Podem i IU no és un vot progressista perquè el líder del partit morat no investirà "mai" un president socialista. "Qui vota Iglesias està votant contra el PSOE", ha proclamat davant de mig miler de simpatitzants en un míting a Eivissa.

Per evitar que es repeteixi el bloqueig que van desencadenar els últims comicis, Sánchez ha reclamat que les urnes li donin la majoria suficient per no dependre d'Units Podem per poder conformar un "Govern del canvi sense intermediaris". "L'intermediari sempre encareix el preu de les coses", ha justificat el líder del PSOE llançant un altre dard contra Iglesias, a qui divendres, en les jornades del Cercle d'Economia a Sitges, va acusar d'haver impedit el canvi a la Moncloa per la seva aposta pel referèndum sobiranista a Catalunya.

En una intervenció en què Iglesias s'ha emportat bastants més crítiques que el candidat del PP, Mariano Rajoy, Sánchez ha retret al líder de Podem que volgués imposar-li condicions i un "xantatge" en la fracassada negociació de la investidura. "Iglesias s'ha equivocat d'adversari. El meu adversari és el PP i Rajoy", ha dit.

¿ES VA PARLAR DE CATALUNYA?

Notícies relacionades

Però les versions del PSOE i de Podem sobre el que va passar en aquelles negociacions són dispars. Mentre Sánchez sosté que la posició favorable d'Iglesias al referèndum va frustrar l'acord, la secretària d'anàlisi política i social de Podem, Carolina Bescansa, ha afirmat aquest dissabte que d'aquell assumpte ni tan sols es va arribar a parlar a la taula negociadora, ja que el diàleg es va encallar quan encara s'abordaven les polítiques econòmiques.

"Van ser els assumptes relatius a la gestió de les retallades, del dèficit i del deute els temes en què vam tardar moltes hores a avançar, i que no van arribar a bon port després del pacte dels socialistes amb Ciutadans", ha explicat Bescansa des d'Alacant. En el que sí que ha coincidit la dirigent podemista amb Sánchez és que no hi haurà unes terceres eleccions generals, però perquè la coalició Units Podem està en condicions de dirigir el futur Govern. "No es repetirà la situació viscuda després del 20-D", ha pronosticat.