ACTE COMMEMORATIU

Víctors al Rei i esbroncades a Carmena en el Dia de les Forces Armades

Felip presideix l'acte homenatge als soldats caiguts i una breu desfilada

EFE / JAVIER LIZÓN

Víctors al Rei i esbroncades a Carmena en el Dia de les Forces Armades
Els Reis presideixen la desfilada de les Forces Armades

/

1
Es llegeix en minuts

Els reis Felip i Letizia han presidit aquest dissabte els actes centrals del Dia de les Forces Armades, un acte al qual han arribat enmig de víctors i aplaudiments per part d'alguns dels centenars de ciutadans i turistes que han presenciat l'homenatge als soldats caiguts en acte de servei i una breu desfilada al passeig del Prado de Madrid.

Durant la seva arribada a l'acte, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha sigut escridassada amb crits de “quina alcaldessa”, “fora, fora”, “si tingués vergonya, no seria aquí” o “dimissió”.

A l'acte també hi han assistit els ministres en funcions de Defensa, Pedro Morenés, i d'Interior, Jorge Fernández Díaz, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra (JEME), el general Jaime Domínguez-Buj; el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de l'Aire (JEMA), el general Francisco Javier García Arnáiz; el cap de l'Estat Major de l'Armada (AJEMA), l'almirall general Jaime Muñoz-Delgado; el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa; la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, i la consellera d'Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Engracia Hidalgo, entre altres autoritats.

CELEBRACIÓ SOLEMNE

Felip i Letizia han arribat a la plaça de la Lealtad, al costat de la plaça de Neptuno, pocs minuts després de les 12.30 hores. Felip hi ha anat vestit amb l'uniforme de capità general de l'Exèrcit de l'Aire i amb la bengala de cap suprem de les Forces Armades, passava revista a la força. Felip ha dipositat una corona de llorer al monument commemoratiu. Un moment després s'han disparat unes salves al mateix temps que uns reactors han sobrevolat el centre de Madrid formant els colors de la bandera espanyola amb les esteles.

Notícies relacionades

Després de l'acte commemoratiu, Felip ha presidit una breu desfilada militar en què han participat 734 efectius dels tres exèrcits, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Reial.

Poc abans de l'acte commemoratiu dels caiguts, s'havia hissat solemnement la bandera espanyola de 290 metres quadrats de la plaça de Colón en un acte presidit pel cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), l'almirall general Fernando García Sánchez.