El PP s'inclina pel debat a quatre

"És el format més idoni, representa la pluralitat i és el que espera la societat espanyola", argumenta Pablo Casado

 

  / EFE / MANUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PP prefereix que el seu candidat a les eleccions generals del 26 de juny, Mariano Rajoy, celebri un únic debat a quatre amb els seus adversaris del PSOE, Pedro Sánchez; Podem, Pablo Iglesias; i Ciutadans, Albert Rivera. Així ho ha manifestat el partit aquest dimecres en roda de premsa després que els socialistes hagin reclamat unes hores abans un cara a cara entre el líder del PSOE i el president del PPcara a cara.

"És el format més idoni, representa la pluralitat i és el que està esperant la societat espanyola", ha explicat el vicesecretari de comunicació del partit, Pablo Casado. Els conservadors han descartat igualment el cara a cara amb Sánchez perquè, segons ha afegit Casado, si hi hagués un únic debat a dos s'hauria d'estudiar quines dues forces el protagonitzarien a la vista dels resultats dels sondejos, alguns dels quals auguren el 'sorpasso' de Podem al PSOE.

El pròxim pas el farà el director de campanya del PP, Jorge Moragas, que es posarà en contacte amb els seus homòlegs al PSOE, Podem i Ciutadans per pactar, entre altres coses, la data, el format, el mitjà i el moderador.

'SALVADOS' I ANA ROSA QUINTANA

El debat a quatre se sumarà a altres formats, com el cara a cara en què es tornaran a enfrontar Iglesias i Rivera en el programa de Jordi Évole a La Sexta, 'Salvados'.

Notícies relacionades

Així mateix, Rajoy, Sánchez, Rivera i Iglesias se sotmetran a preguntes formulades per un grup de nens d'entre 5 i 12 anys en el programa '26J. Quiero gobernar' que Tele 5 estrenarà pròximament i que moderarà Ana Rosa Quintana. Segons ha informat la cadena de Mediaset Espanya, els nens plantejaran les seves inquietuds als polítics i els assumptes que als seus ulls són importants per a Espanya, en diferents entregues, que Telecinco produirà en col·laboració amb Cuarzo TV.

La direcció del PP és conscient que és difícil defensar només un debat a dos entre Rajoy i Sánchez després que Podem i Ciutadans aconseguissin representació parlamentària als comicis del desembre.