RETORN A LES URNES

Un home interromp un acte de Rajoy al crit d'"el PP és la màfia"

L'exaltat, que ha protagonitzat incidents similars contra altres partits, no aconsegueix torpedinar la presentació dels candidats conservadors

El president presenta el 26-J com una elecció entre la "moderació" que representa el seu partit i la "radicalitat" de IU-Podem

Un jove protesta durant la presentació dels candidats del PP en les pròximes eleccions generals / DAVID CASTRO / VÍDEO : ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Un ciutadà indignat ha intentat aquest dimarts torpedinar l'acte de presentació dels cap de llista del PP al Congrés al madrileny parc del Retiro. L'espontani ha intervingut just en el moment que Mariano Rajoy estava posant amb els candidats. Abans que l'equip de seguretat del president en funcions aconseguís aplacar-lo i reduir-lo ha cridat a un escàs metre del líder conservador i el seu equip: "El PP és la màfia", "5.000 sense sostre condemnats i sense menjar" i "corrupció".

Després del breu incident, el president del partit i la secretària general, María Dolores de Cospedal, han posat finalment per a la foto de família, han somrigut i han intercanviat bromes, intentant treure ferro a l'incident.

Segons fonts populars, l'home està fitxat per la policia per les seves actuacions contra diferents partits polítics. En una de les seves últimes intervencions, va intentar silenciar el cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, en el cinquè aniversari del 15-M. Durant la campanya de les eleccions generals del 20 de desembre, Rajoy va rebre un cop d'un ciutadà a Pontevedra, que li va donar un cop de puny i li va trencar les ulleres en una de les innombrables passejades que el candidat popular realitza en cada ciutat que visita en l'etapa preelectoral. En aquesta ocasió, l'incident no ha anat tan lluny, perquè l'exaltat no ha arribat a acostar-se al president en funcions, i l'acte ha pogut continuar amb normalitat.

LA POLARITZACIÓ

De fet, Rajoy ha aprofitat l'esdeveniment per posar en pràctica l'estratègia que el seu equip de campanya, capitanejat per Jorge Moragas, va dissenyar fa setmanes i que consisteix a intentar polaritzar la contesa electoralpolaritzar  entre dos rivals: el PP i Podem. Amb aquesta tàctica, els populars miren de restar importància al PSOE i C's, amb un doble objectiu: per un costat, intentar arrabassar a tots dos partits constitucionalistes vots i, per un altre, no dinamitar, amb atacs reiterats, els ponts que poden ser necessaris per forjar un govern de coalició després del 26-J si, com indiquen les enquestes, el PP no obté majoria absoluta. 

Notícies relacionades

Així, el cap de l'Executiu en funcions ha presentat la cita amb les urnes com una elecció entre la "moderació" del PP i la "radicalitat", en referència a Podem, partit que ha evitat citar. "La radicalitat és real a Espanya dins de la classe política", ha advertit, i a continuació ha avisat que "el pitjor que podria passar" al país és "tornar als anys anteriors a l'arribada del PP", en referència a l'etapa del socialista José Luis Rodríguez Zapatero, "o apostar per ideologies, plantejaments i polítiques derrotades per la pura realitat fa anys", en al·lusió a les propostes d'Units Podem (coalició formada per la formació de Pablo Iglesias i IU). 

Seguint les directrius marcades pels estrategs del PP, la vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, ha advertit Soraya Saénz de Santamaría aquest dimarts en una entrevista radiofònica del "risc molt real" que Podem superi el PSOE i sigui la segona força.