La jutge imputa per dos delictes més Manuel Bustos en el 'cas Mercuri'

L'alcalde de Cornellà i vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, ha sigut citat en qualitat de testimoni

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La jutge que instrueix el 'cas Mercuri' de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha citat com a imputat l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per presumpta malversació de fons i col·locació de persones pròximes en ens públics. Els casos es remunten als anys 2011 i 2012, i impliquen la citació en qualitat de testimonis de 14 persones, entre elles l'alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, per donar resposta sobre les possibles pressions a què l'hauria sotmès Bustos.

Segons ha donat a conèixer aquest divendres la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Bustos hauria facturat al Consell Comarcal del Vallès Occidental el cost de l'allotjament a Sevilla del 3 al 5 de febrer del 2012, dates en què se celebrava el congrés del PSOE. Paral·lelament, hauria realitzat les accions oportunes per col·locar persones de confiança en diferents àmbits del Consell Comarcal i del Consorci de Residus del Vallès Occidental, així com l'AMB.

Notícies relacionades

"Hi ha converses on Manuel Bustos diu que han de parlar amb Balmón per col·locar una treballadora, fet que al final va passar, i malgrat no haver-hi tipificació de delicte Balmón haurà d'explicar si va rebre les trucades i les pressions", apunta l'advocat de la plataforma, Raúl García Barroso.

Bustos haurà de declarar davant el jutge dimarts que ve, 24 de maig, en aquest cas als jutjats de Terrassa, per donar explicacions sobre la presumpta malversació de diner públic. Al juny, i aquesta vegada a Sabadell, l'exalcalde d'aquesta ciutat declararà per les presumptes col·locacions, concretament el 10 de juny. Un dia abans ho haurà fet Balmón, en qualitat de testimoni.