Otegi acaba les seves reunions al Parlament

El líder d'EH Bildu s'ha reunit amb Forcadell i els grups de JxSí i la CUP

dcaminal33935542 gabriel otegi tras la reunion bertran160518135416

dcaminal33935542 gabriel otegi tras la reunion bertran160518135416
dcaminal33934620 otegui bertran160518125634

/

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegirecentment excarcerat després de passar-se sis anys al penal de Logronyo per pertinença a ETA, al braç polític de la banda terrorista, ha sigut rebut a les tres de la tarda per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Després d'aquesta reunió, el secretari general de Sortu s'ha entrevistat amb els grups parlamentaris de Junts pel Sí i també, per separat, amb la CUP.

Otegi ha arribat poc abans de dos quarts d'una d'aquest dimecres al Parlament. Entre un núvol de càmeres, Otegi, acompanyat dels seus companys d'EH Bildu Pernando Barrena i Peio Urizar, ha baixat d'un vehicle en què la plaça de copilot l'ocupava l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

A la porta principal del Parlament, Otegi ha sigut rebut per la diputada anticapitalista Anna Gabriel i bona part dels seus companys de grup parlamentari. La CUP és la promotora i amfitriona de la visita del polític basc al Parlament.

L'agenda d'Otegi a la Cambra catalana inclou una reunió amb la convergent Marta Pascal i els portaveus de la comissió d'Exteriors de JxSí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, i una audiència amb la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell.

Notícies relacionades

La reunió amb els portaveus ha durat 75 minuts, sense que s'hagin fet declaracions als mitjans. Només un breu "ha anat bé, després es faran valoracions" del mateix Otegi quan abandonava la sala. Per part de JxSí, a més de Pascal, hi havia el republicà Ferran Civit; de CSQP, Albano Dante-Fachin i Joan Josep Nuet, i de la CUP, Eulàlia Reguant i Anna Gabriel.

A la tarda es dirigirà a Sant Andreu per participar en un acte sobre el futur d'Euskadi i de l'independentisme.