Garzón: "Units Podem no és una coalició de comunistes"

El líder d'IU afirma que si no existís la confluència "hi hauria majoria absoluta de PP i C's"

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

"No és una coalició de comunistes, hi ha gent comunista, però la immensa majoria són gent que es defineix d'una altra manera", així s'ha pronunciat el dirigent d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, en una entrevista aquest dimarts al matí per explicar l'"estratègia que té el PP de penjar l'etiqueta de perillós al comunisme".

Garzón ha assegurat que sense la coalició electoral Units Podem, "hi hauria majoria absoluta del PP i de Ciutadans amb gran abstenció d'una esquerra frustrada" perquè no hi hauria "res nou" per als votants d'esquerra.

El líder d'IU ha destacat d'aquesta manera la importància de la coalició electoral que han format amb Podem, en què ell concorre de número cinc per Madrid, però ha subratllat que el més important "no era tant el repartiment dins de les llistes, sinó transmetre una idea a la població que hi ha una alternativa política". 

EL "GRAN SÒL" DEL PP

Tot i que algunes enquestes auguren un bon resultat per a Units PodemAlberto Garzón ha remarcat el "gran sòl que té el PP" per fer referència als votants conservadors, que "plogui, troni o faci sol votaran mentre que el comportament sociològic de l'electorat d'esquerra és més volàtil", ha explicat. 

Notícies relacionades

Pel que fa a la celebració d'un referèndum Catalunya, Garzón ha manifestat que "no s'ha de tenir por del referèndum català perquè el que no solucionarà res és amagar-se sota la taula". 

"No ens podem enfrontar entre nosaltres, sinó buscar eines polítiques per superar les diferències", ha declarat el líder d'IU, que també ha advocat per defensar el 'no' perquè la seva formació aposta per "un model federal de país".