LES PORTADES DE LA PREMSA

Units Podem supera en gairebé un milió de vots el PSOE en una setmana

Una enquesta de 'La Razón' vaticina que Iglesias no guanyaria en escons Sánchez, però gairebé empataria

Jordi Pujol torna com a articulista a 'El Punt Avui' per reflexionar sobre 'La pell cremada'

portadamundo1605

portadamundo1605

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

La coalició Units Podem ja supera en 909.000 vots el PSOE en la seva primera setmana d'existència, segons una enquesta publicada aquest dilluns per 'La Razón'. El sondeig, realitzat per NCReport, vaticina que l'aliança de "comunistes i populistes" no aconseguirà superar els socialistes en nombre d'escons, però que quedaria a un pas de l'empat. El diari que dirigeix el comissari Francisco Marhuenda dóna com a clar vencedor dels comicis del pròxim 26 de juny Mariano Rajoy. Una altra enquesta publicada per La Sexta diumenge oferia un pronòstic similar i afegia que més de la meitat dels espanyols consideraven que el culpable que en aquests moments no hi hagi Govern és de Pedro Sánchez.

ENTREVISTA A EXETARRA I ARTICLE D'EXPRESIDENT

A més dels plans tributaris d'Oriol JunquerasOriol Junqueras que revela EL PERIÓDICO en la seva secció d'economia, els resultats de l'estudi demoscòpic de 'La Razón' constitueixen la informació que crida més l'atenció del quiosc d'aquest dilluns. També són destacables l'entrevista d''El País' a l'exetarra Joseba Urrusulo Sistiaga, condemnat per 16 assassinats, i l'article que firma Jordi Pujol a 'El Punt Avui' per reflexionar sobre l'obra 'La pell cremada'. La reaparició com a columnista de l'expresident de la Generalitat coincideix amb altres indicis que apunten a una progressiva i, de moment, discreta incorporació a l'activitat pública catalana.

RUA DEL BARÇA DAVANT EL PODER DE MADURO

Mentre que els quatres diaris principals de Barcelona dediquen en les seves respectives primeres pàgines generoses informacions gràfiques de l'espectacular rua del Barça pels carrers de la ciutat, els quatre rotatius madrilenys aposten per informar de l'exhibició de "poder militar" del president veneçolà Nicolás Maduro, que "no acabarà el seu mandat", segons titula 'Abc', que cita fonts dels EUA.

Tant 'El Punt Avui' com 'Ara' reserven un espai notable a les seves portades a la crisi de l'Assemblea Nacional Catalana a causa de la divisió del secretariat entre els partidaris de Liz Castro i els de Jordi Sànchez.

Sobre aquest assumpte, Joan Rueda escriu a 'El Punt Avui' que "determinats socis de l'ANC" i "determinats quadros de determinats partits" que "intenten controlar l'assemblea poden acabar ben escarmentats". Segons ell, "interessa fer creure que el procés està parat. Però mai havíem estat tan a prop del somni". I no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure ni pitjor sord que el que no hi vol sentir. 

TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"

Joseba Urrusolo, exetarra: "Muchos han vivido en torno a la violencia con comodidad"; "La oposición denuncia un sabotaje por parte de Maduro"; "Quinto aniversario del 15-M con menos indignación y asistencia moderada"; "Sánchez recurre a la experiencia para su proyecto de Gobierno".

EL MUNDO

"Maduro exhibe poderío militar entre denuncias de autogolpe"; "Los críticos reprochan a Sánchez su 'proyecto personal' en el PSOE"; "Seseña ofreció empleos en la empresa del estafador de Senegal"; "El 15-M, cinco años después".

ABC

"EE.UU. vaticina que Maduro no acabará su mandato. El presidente venezolano, cada vez con menos apoyos dentro del régimen, toma medidas a la desesperada para retener el poder".

LA RAZÓN

"Unidos Podemos supera en 909.000 votos al PSOE en su primera semana"; "El equipo con el que Sánchez intentará parar la goleada"; "Maduro llama a "tomar las armas" para el "autogolpe"; "Los yihadistas roban datos de los refugiados para infiltrarse en Ongs".

LA VANGUARDIA

"Sánchez dóna aire al PSC amb el seu "govern del canvi"; "El 15-M celebra el seu cinquè aniversari al marge dels polítics"; "El carrer és del Barça. Milers de persones celebra la Lliga amb els campions".

EL PUNT AVUI

"Setmana clau a l'ANC"; "El Barça allarga la festa"; "El jove Verstappen fa història al Circuit de Catalunya"; "Bona actuació de la Colla Vella a Valls"; "Sánchez atreu Parlón al seu govern "del canvi"".

ARA

"Turisme imparable"; "Homenatge als reis de la Lliga"; "Castro no té segur liderar l'ANC".

EL PERIÓDICO

"ERC proposa apujar l'IRPF a partir de 90.000 euros"; "Sánchez presenta el seu 'Govern del canvi'"; "El 15-M torna a la plaça"; "Abonats a la rua. El Barça celebra la consecució de la Lliga".

Notícies relacionades

EL CORREO

"El Gobierno Urkullu no pedirá cárcel para los dirigentes del PNV del caso De Miguel"; "Uno de cada cuatro vascos con derecho a la prestación de dependencia no recibe ayuda"; "Una falta bomba obliga a desalojar el estadio del Manchester United".