La CUP veuria "bé" incrementar l'IRPF a rendes de més 90.000 euros

Eulàlia Reguant, a favor de "generar un sistema fiscal més redistributiu"

GRA445. BARCELONA, 12/05/2016.- La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, durante la conferencia política bajo el título ¿Qué entendemos por presupuestos de ruptura?, celebrada hoy en Barcelona, en la que la formación anticapitalista propone incorporar a los Presupuestos de la Generalitat todas las tasas e impuestos actualmente suspendidos por el Tribunal Constitucional como son los depósitos bancarios, nucleares o viviendas vacías, recuperar el de sucesiones y reconvertir el de patrimonio para gravar grandes fortunas. EFE/Quique García

GRA445. BARCELONA, 12/05/2016.- La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, durante la conferencia política bajo el título ¿Qué entendemos por presupuestos de ruptura?, celebrada hoy en Barcelona, en la que la formación anticapitalista propone incorporar a los Presupuestos de la Generalitat todas las tasas e impuestos actualmente suspendidos por el Tribunal Constitucional como son los depósitos bancarios, nucleares o viviendas vacías, recuperar el de sucesiones y reconvertir el de patrimonio para gravar grandes fortunas. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha assegurat aquest dilluns que la seva formació veuria "bé" que la Generalitat incrementés l'IRPF a les rendes superiors a 90.000 euros, tal com publica EL PERIÓDICO.

En declaracions a Rac1, Reguant s'ha referit així al debat obert al voltant de si la Generalitat ha de modificar el tram autonòmic de l'IRPF, i ha assegurat que "generar un sistema fiscal més redistributiu és una línia vermella o un dels elements bàsics" de la negociació pressupostària.

EL PERIÓDICO sosté que l'opció de modificació de l'IRPF que més suport suscita a ERC passaria, d'entrada, per crear un primer tram de l'IRPF fins a rendes de 12.450 i aplicar-li una rebaixa del tram autonòmic del 0,34 punts, és a dir, per passar de l'actual 12% a l'11,66%.

TRAM NOU A PARTIR DE 90.000 EUROS

En segon terme, segons aquest diari, es crearia un tram nou, entre els 90.000 i els 120.000 euros, amb un tipus del 24,5%, que suposaria un increment de tres punts percentuals respecte a l'actual situació, i s'elevaria també la càrrega fiscal per als que guanyen més de 120.000 euros, del 23,5 al 25,5%.

Notícies relacionades

D'altra banda, Reguant ha assegurat que tot el debat no s'ha de centrar en l'IRPF, sinó que s'ha de crear en general un "sistema fiscal més progressiu".

A la pregunta de si estava d'acord a fixar el llindar per incrementar l'IRPF en els 90.000, Reguant ha assegurat que li semblava "bé" apujar-lo a partir d'aquest nivell de renda. "No cal que ens en anem molt més avall", ha dit.