El MODEL TRIBUTARI CATALÀ

El PP portarà al Parlament una proposició de llei per rebaixar l'IRPF

Millo criticarà dimecres a Junqueras el seu pla per apujar el tram autonòmic d'aquest impost

millo-sendra

millo-sendra / FERRAN_SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El PP català ha registrat una proposició de llei per debatre al Parlament una reducció del tram autonòmic de l'IRPF a totes les rendes, i confia en el vot convergent: "Esperem que CDC es mantingui fidel al que sempre ha defensat i ens recolzi", ha destacat el portaveu del PPC, Enric Millo. La iniciativa dels populars es produeix després que transcendís que la Conselleria d'Economia que dirigeix Oriol Junqueras vol apujar l'IRPF a les rendes per sobre de 90.000 euros.

Millo ha subratllat que l'objectiu del seu grup és "que no es toqui més la butxaca" dels catalans i que es redueixi l'IRPF en un moment en què les dades econòmiques comencen a ser positives.

El PPC proposa reduir de deu a set els trams autonòmics a Catalunya, coincidint els cinc primers amb els estipulats per l'Estat. Això beneficiaria especialment les rendes més baixes: les que siguin inferiors a 20.200 euros a l'any passarien de tributar el 14% actual a l'11,5%: "Així pagarien menys, que ja se'ls ha ofegat prou i són els que més paguen de l'Estat", ha apuntat el portaveu popular. "En el cas de les rendes més altes també hi haurà una mica de reducció", tenint en compte que la proposta inclou una rebaixa del 0,5% amb un tipus màxim del 20%.

Rebaixar l'IRPF ajudarà a "reactivar l'economia de les famílies catalanes", que són les que pateixen més pressió fiscal de l'Estat, ha lamentat Millo.

DEDUCCIONS FISCALS

Notícies relacionades

La proposició de llei que el PPC portarà al ple també inclou un paquet de cinc deduccions fiscals: despeses en guarderia, compra de llibres de text i material escolar, contractar assegurances mèdiques privades, tenir ascendents de més de 75 anys a càrrec i per família nombrosa. També advoca per millorar les deduccions per lloguer i reforma de la vivenda habitual: "És moment de compensar els catalans i deixar d'atacar la seva butxaca".

Abans que la proposició arribi al Parlament, Millo defensarà en el ple de dimecres una interpel·lació al vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, de la qual sorgirà una moció en el ple següent per instar el Govern català a no incrementar l'IRPF.