Ada Colau explica com el 15-M li va canviar la vida

L'alcaldessa reivindica el moviment dels indignats en el cinquè aniversari de les protestes

encuentro-colau-mas-ayer-palau-generalitat-1371847622071

encuentro-colau-mas-ayer-palau-generalitat-1371847622071

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau ha explicat com l'esperit del 15-M15-M li va canviar la vida. L'ocupació dels carrers a càrrec dels indignats i l'esperit revolucionari d'aquell moviment va suposar per a l'alcaldessa un canvi en la seva actitud vital.

Colau ha explicat a les seves xarxes socials que aquell maig de fa cinc anys va suposar "un canvi d'actitud: del “pessimisme realista” que havia acompanyat la meva joventut, vaig decidir conscientment passar a un “optimisme militant”, gens ingenu, més aviat pragmàtic". L'alcaldessa ha explicat que el naixement d'aquell moviment va coincidir amb el del seu fill, per a qui volia un món diferent. "Volia comprometre'm amb el món on havia portat el meu fill, i en el moment que el vaig tenir en braços vaig saber que faria tot el possible per fer d'aquest món un lloc millor".

Notícies relacionades

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que havia fundat i de la qual era portaveu va ser un dels principals actors del 15-M. "La PAH estava creixent, i havia incorporat el Sí Que Es Pot com a crit de guerra per parar desnonaments. El 15-M va servir de gran altaveu, i aquest Sí Que Es Pot radicalment optimista va adquirir un sentit més profund i va travessar les places i les consciències de milers de persones".

Un lustre després d'aquella eclosió, considera que el missatge del 15-M segueix plenament vigent i ha aconseguit canviar, a part de la seva actitud, moltes altres coses. "Va ser el lema dels exclosos, dels desnonats, dels precaris. De tota una generació que vam passar de sentir-nos víctimes a sentir-nos protagonistes d'un canvi històric. Els canvis profunds són lents, sobretot els que concerneixen a valors, però una vegada s'han activat, són imparables. Fem d'aquest món un lloc millor i posem la vida digna al centre de totes les prioritats. Feliç 15M".