La Generalitat evita valorar l'esborrany de la constitució catalana

Munté recorda que el programa de JxSí parla de la defensa del català i el castellà

 

  / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Govern ha evitat valorar la proposta lingüística de l'esborrany de constitució catalana que aquest dimecres s'entregarà a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els ponents del text -en què el senador per ERC Santi Vidal actua com a assessor extern- plantegen que el català i l'aranès (a l'Aran) seran les úniques llengües oficials de Catalunya si es consuma la independència. 

Notícies relacionades

"És positiu que es treballi des de les organitzacions, ho seguim amb interès i de prop igual que la comissió [del procés]. Però no tenim un posicionament", ha comentat Neus Munté després de la reunió de la Generalitat d'aquest dimarts. Malgrat evitar entrar en el debat lingüístic, la portaveu de l'Executiu ha volgut recordar que "el programa de Junts pel Sí parla de la defensa de la llengua catalana i la castellana".

3.400 APORTACIONS I 148 ARTICLES 

En declaracions a aquest mateix diari, fonts de l'equip de ponents afirmen que la carta magna de la hipotètica república ha de protegir el plurilingüisme, "el plurilingüisme, no el bilingüisme -sostenen-, perquè a Catalunya hi ha molta gent que parla moltes llengües". En aquest aspecte, l'esborrany de la llei de lleis transita molt en la línia del manifest impulsat pel grup de lingüistes Koiné, que va aixecar una forta polseguera el mes passat al reclamar que el català sigui la "llengua territorial" i denunciar que el castellà ha sigut "imposat" per l'Estat espanyol. L'esborrany de la constitució catalana consta de 148 articles i ha tingut en compte les més de 3.400 aportacions que han sigut enviades per ciutadans a través d'internet.