el pols sobiranista

Manifestació de la CUP a Barcelona en suport als càrrecs investigats pel Constitucional

A la marxa també hi han assistit dirigents d'ERC, En Comú Podem i EUiA, mentre que Convergència se n'ha desmarcat

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

‘Per les llibertats, avancem. Que cap tribunal ens faci callar’. Amb aquest lema, la CUP ha organitzat aquest dissabte una manifestació al centre de Barcelona en suport als càrrecs electes que investiga el Tribunal Constitucional per desobediència. A l'acte, que culmina la campanya que porta per títol ‘Sense por’, hi han assistit nombrosos dirigents cupaires i d'altres partits com ERC (Joan Tardà i Alfred Bosch), Barcelona en Comú (Jaume Asens i Gala Pin) i EUiA (David Companyon). Convergència s'ha desmarcat de la iniciativa i no hi ha enviat representants.

Notícies relacionades

Els diputats de la CUP Anna GabrielEulàlia ReguantAlbert BotranBenet SalellasGabriela Serra o Sergi Saladié, a més de l'exlíder d'aquest partit a la cambra catalana David Fernàndez, són alguns dels cupaires que han participat en la manifestació, una iniciativa que arribava acompanyada d'un manifest subscrit per més de 1.800 persones en què es denuncia la "persecució" per part del Tribunal Constitucional. Lluís Llach, Josep-Lluís Carod Rovira, Ernest Maragall Empar Moliner són alguns dels firmants del document.

LA "VIA UNILATERAL"

El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas ha defensat en declaracions als periodistes durant la manifestació que si s'ha d'optar per la "via unilateral" respecte a les institucions espanyoles en el procés sobiranista ho faran per desobeir i construir un camí propi cap a la independència d'una hipotètica república catalana.