EL POLS SOBIRANISTA

Cisma a Moviment d'Esquerres

Ernest Maragall i nou dirigents més abandonen la cúpula de la formació per discrepàncies ideològiques

jrico29550113  economia ernest maragall  en  bruselas  foto gavi160507130046

jrico29550113 economia ernest maragall en bruselas foto gavi160507130046

1
Es llegeix en minuts

Deu membres de la direcció de Moviment d'Esquerres (MES), entre ells el seu fundador, l'eurodiputat Ernest Maragall, han anunciat aquest dissabte que abandonen els òrgans de direcció del partit perquè no s'identifiquen amb la seva "orientació política" i consideren que l'organització ha pres un "rumb erroni i contradictori". MES aglutinava diversos dels corrents sobiranistes que es van escindir del PSC per discrepàncies amb la cúpula del partit.

Notícies relacionades

En una carta que ha enviat als mitjans, Maragall i la resta de dimissionaris lamenten el "bagatge modest i amb clara tendència a disminuir" de la formació política, que es va enrolar en les llistes de Junts pel Sí en les eleccions del 27-S, i constaten la "pèrdua de persones" de l'organització. Argumenten que MES no ha sabut desmarcar-se de la "temptació orgànica" i "el manteniment de la convicció ideològica socialista" i no ha aconseguit "eixamplar l'espai social i ideològic" del sobiranisme.

A més d'Ernest Maragall, la missiva porta la firma de Pere AlmedaJordi AngustoFrancesc ColoméZacarías HenarFina MasipPep MòdolInma RaneraGemma Sendra i Max Vives. En la seva opinió, MES no s'ha convertit en la "gran esquerra catalana" que els seus fundadors creien "tan possible com necessària" al no aconseguir "sumar tradicions i cultures polítiques". Afirmen a més que no comparteixen "ni en la seva definició ni en la seva execució" l'orientació del partit, que s'ha distanciat de la concepció inicial de Nova Esquerra Catalana per convertir-se en "una nova sigla menor" en el mapa polític català.