INVESTIGACIÓ PER PRESUMPTA CORRUPCIÓ

L'exsoci d'Urdangarin demana personar-se en el cas contra Manos Limpias i Ausbanc

Diego Torres considera que se sent "perjudicat" per l'actuació del pseudosindicat

icoy22999551 the former partner of the spain s duke of palma an160104170648

icoy22999551 the former partner of the spain s duke of palma an160104170648 / JAIME REINA

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, ha presentat aquest dimarts a l'Audiència Nacional un escrit en què sol·licita personar-se com a acusació en el procés obert contra els màxims responsables de Manos Limpias i d'Ausbanc, al considerar-se "perjudicat pels excessos" del pseudosindicat en el judici que se segueix a Palma de Mallorca pel presumpte desviament de fons públics a través de l'Institut Nóos.

En aquest mateix sentit, Torres destaca en el seu escrit, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, que Manos Limpias actua en el 'cas Nóos' com a acusació, encara que "s'allunya en molt de les pretensions del fiscal" i tampoc s'ajusta a la realitat "dels fets i del dret".

Notícies relacionades

L'escrit de Torres, defensat per l'advocat Manuel González Peeters, afegeix que "subsidiàriament" en el cas de no poder-se personar en el procés de l'Audiència Nacional com a perjudicat, que se'l deixi actuar com a "acusació popular" contra Manos Limpias i Ausbanc. El jutge haurà de decidir ara sobre aquest fet.

EXPULSAR EL PSEUDOSINDICAT

Dilluns passat, Torres va presentar un altre escrit davant el tribunal de Palma que jutja el 'cas Nóos' perquè els magistrats requereixin al pseudosindicat l'acta interna en què es recull la intenció de Manos Limpias de presentar la querella contra ell i Urdangarin i que, segons alguns mitjans, podria no ser vàlida. L'exsoci d'Urdangarin afegeix que si es desmostra que el pseudosindicat ha falsejat l'acta hauria de ser expulsat del judici, a la vegada que reitera que les imputacions d'aquesta acusació popular respecte a la seva dona, Ana María Tejeiro, "són de tot punt dispars amb les que postula el ministeri fiscal".